در اینجا تمام مسائل سیاسی روز دنیا را میتوانید پیداکنید
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

اشتباه چند نماینده مجلس در اعتراض به نطق علی مطهری در جلسه صبح یکشنبه مجلس که می‌توانست بدون هیچ اعتراضی به پایان برسد، با ادعای برنامه‌ریزی مخالفان نطق مطهری در مجلس به مرحله سوءاستفاده سیاسی عده‌ای خاص رسید.

اشتباه چند نماینده مجلس در اعتراض به نطق علی مطهری در جلسه صبح یکشنبه مجلس که می‌توانست بدون هیچ اعتراضی به پایان برسد، با ادعای برنامه‌ریزی مخالفان نطق مطهری در مجلس به مرحله سوءاستفاده سیاسی عده‌ای خاص رسید.

به گزارش «تابناک»، در حالی که از ساعاتی پیش در شبکه‌های اجتماعی ادعا شده بود، مخالفان محتوای نطق امروز مطهری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی قصد تجمع در برابر منزل وی را دارند، با بررسی موضوع از نزدیکان مطهری، روشن شد که حداقل تاکنون هیچ تجمعی در اطراف منزل مطهری شکل نگرفته است. این منبع مطلع اظهار داشت، هرچند مأموران انتظامی در نزدیکی منزل نماینده تهران حضور دارند، هیچ نشانه‌ای از یک تجمع وجود ندارد.

پیش از این نیز برخی گروه‌ها که در فضای مجازی ادعا شده بود، قصد تجمع دارند، هر گونه برنامه در این راستا را رد کرده‌اند.

در این بین، چند نکته قابل توجه وجود دارد. علاوه بر ادعاهای مطرح درباره آمادگی برخی رسانه‌‌ها برای برجسته کردن این موضوع، روند جلسه امروز صبح مجلس احتمال حساسیت نمایندگان مخالف را افزایش می‌دهد. اینکه چندین نماینده به سرعت خود را به تریبون رسانده و خواهان قطع سخنرانی مطهری شوند، حداقل در سال های اخیر مجلس بی‌سابقه بوده است.

از سوی دیگر، می‌توان ضعف رئیس جلسه در مدیریت موضوع را نیز در پدید آمدن این وضعیت دخیل دانست. شاید اگر اداره جلسه مجلس به جای آقای ابوترابی‌فرد بر عهده لاریجانی بود، قاطعیت وی مانع از اتفاق امروز می‌شد.

نکته مهم‌تر آنکه در حالت طبیعی، نطق مطهری هم نمی‌توانست باعث چنین واکنشی شود. مطهری بار‌ها مواضع خود درباره بیشتر موضوعات امروز نطق خود و از جمله موضوع حصر را ابراز داشته و تحمل چند دقیقه‌ای نمایندگان می‌توانست مانع از پیش آمدن حادثه امروز شود.

به همین دلایل است که به نظر می‌رسد، سوءاستفاده عده‌ای از نطق امروز مطهری گزینه‌ای محتمل به نظر می‌رسد.


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

وي آن گيرودار، زني آقاي قاليباف را شناخته و مي‌گويد: «آقاي دكتر! موبايل دخترم را دزديده‌اند». حالا اين وسط دكتر چه كاري مي‌تواند بكند با خداست.

bagherarbaein (19)

به ادامه مطلب مراجعه کنید


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

آیت‌الله سیستانی مرجع عالیقدر شیعه در عراق در دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی بر انجام تلاش‌های مؤثر برای ایجاد فضای امن در منطقه تأکید کرد.

به ادامه مطلب مراجعه کنید


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

قدس آنلاین- تبریز:نایب رئیس مجلس با بیان اینکه استقامت امروز مردم لبنان، فلسطین و عراق را نشات گرفته از انقلاب مردمی ایران دانست و گفت:تلاش دشمنان در تحقیر این ملت بزرگ راه به جایی نبرد و حتی تحریم‌ها نیز از این ملت غیور، ملتی مقاوم کرد.

به گزارش قدس آنلاین از تبریز، حجت الاسلام سیدحسن ابوترابی‌فرد صبح امروز در جمع مردم تسوج در  مسجد جامع این شهر اظهار داشت: دستورات دین مبین اسلام مطابق با فطرت انسانی بوده و دستوراتی هماهنگ با فطرت و مبتنی بر اعتدال تعبیه شده و دستوری که انجام آن برای انسان دشوار باشد در آموزه‌های دینی نیامده است.

وی نمازهای یومیه و نماز جمعه را جزو امور دینی مسلمانان عنوان کرد و افزود:  نماز جمعه نماد پیوند دین و سیاست است و نتیجه آن تربیت انسان‌هایی همچون مردم آذربایجان و تسوج است که اخلاق، انسانیت، انصاف، پاکدامنی و عفت را در عرصه‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی و سیاسی جزو برنامه‌های زندگی خویش قرار داده‌اند.

 حجت الاسلام ابوترابی از مسجد جامع تسوج به عنوان معماری زیبا و شناسنامه مردم شریف و متدین تسوج یاد کرد و اظهار داشت: آنچه در سالیان خیلی دور این معماری بنا نهاده شده است، افق بلندی را در پیش رو دیده‌اند که بعد از سالیان دراز نیازهای معنوی و دینی این خطه از مردم ایران را پاسخگوست.

وی در بخشی از سخنان خود تداوم عمر انقلاب اسلامی را به خاطر اعتدال این نظام عنوان و تصریح کرد: اگر قدرت‌های شیطانی تاکنون نتوانسته‌اند ضربه‌ای به انقلاب بزنند، قدرت این نظام مردمی به ویژه لشکر افتخارآفرین عاشورای آذربایجان، جانبازان و آزادگان بود که این انقلاب را بیمه کردند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی استقامت امروز مردم لبنان، فلسطین و عراق را نشات گرفته از انقلاب مردمی ایران دانست و گفت: دستاورد استقامت شما و حضور و حمایت شما از انقلاب‌های مردمی آنان را در مقابل استبداد پیروز کرد.

وی افزود: ملتی که رهبر او یک فقیه اسلام شناس است مجاهدی است انقلابی و شجاع که در برابر هجمه‌های قدرت‌های جهانی ایستاد و این ملت را با بصیرت دهی مبدل به ملت شاهد جهان کرد.

حجت الاسلام ابوترابی فتح قله‌های اقتصادی، فرهنگی، علمی و سیاسی ملت ایران را فصل جدیدی از حیات این انقلاب عنوان کرد و گفت: این انقلاب، انقلابی است که رئیس جمهور و نمایندگان مجلس آن نماد مردم سالاری دینی هستند و ملت آنان را پای صندوق‌های آراء انتخاب می‌کنند.

وی ضمن توصیه به مسئولان که در صدد حل مشکلات مردم برآیند و خواهران با حفظ حجاب و تقوای خود، وظیفه خود به این انقلاب و شهداء را ادا کنند، گفت: تلاش دشمنان در تحقیر این ملت بزرگ راه به جایی نبرد و حتی تحریم‌ها نیز از این ملت غیور،  ملتی مقاوم کرد.

 

 


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: آیت‌الله سیستانی برای کلیت مسلمانان، اهل سنت، شیعه، ترک و کرد، زندگی مسالمت‌آمیز می‌خواهند و امیدوارند شرایط امنی برای آنها فراهم شود.

به ادامه مطلب مراجعه کنید


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

 نماینده اصلاح‌طلب مجلس ششم درباره تازه به دوران رسیده‌ها و اظهارنظرهای گاه و بی‌گاهشان علیه انقلاب و انقلابیون اصیل اظهار کرد: در دوران انقلاب کسانی مدام در گوشه عافیت بوده‌اند و آن وقت که مسئله انقلاب، حاکمیت جدید و حل مشکلات مطرح بود، اینها به مسائل حاشیه‌ای می‌پرداختند.

احمد شیرزاد با اشاره به اینکه "برخی افراد که در گذشته انقلاب اصلا به حساب نمی‌آمدند، حالا خود را صاحب و سالار می‌دانند و با ژست انقلابی‌گری به انقلابیون اصیل اتهام می‌زنند"، گفت: اتهام‌زنی‌های این جریان برای کسب وجهه است. وی افزود:در آن زمان کسی این نیروها را به حساب نمی‌آورد ودر حاشیه قرار داشتند اما برخی از این نیروها یک دفعه در سال‌های اخیر به گونه‌ای رفتار می‌کنند که گویی صاحب و سالار اصلی کار آن هستند و نقش دایه مهربان‌تر از مادر را ایفا می‌کنند.

اخبار,اخبارسیاسی ,اصولگرایان

 

این نماینده اسبق مجلس تصریح کرد: من فکر می‌کنم دلسوزان نظام بدون اینکه بخواهند بر روی مصداق خاصی تمرکز کنند، در کاربرد اصطلاح تازه‌به‌دوران رسیده‌ها، آن دسته از افرادی را مورد توجه قرار داده‌‌‌‌‌‌اند که در موقع جانفشانی و از خودگذشتگی نبودند و همواره در کنج عافیت قرار داشتند.

شیرزاد گفت: اینها در دوره اول انقلاب که بحث توزیع کالابرگ و کوپن برای افراد آسیب دیده در جنگ بود، آنچنان با این مسئله برخورد ایدئولوژیک داشتند که دولت وقت را به کمونیستی و چپ بودن متهم می‌کردند.

 

وی با بیان اینکه "این جریان استاد اصلی کردن مسائل فرعی است"، اضافه کرد: اینها حتی با رهبری امام خمینی(ره) مشکل داشتند، مثلا حمایت‌های ایشان از دولت وقت باعث نارضایتی آنها می‌شد. واقعا اگر اینها را با تبار و عیار سیاسی گذشته‌شان بسنجیم می‌بینیم که تناقضات زیادی وجود دارد. البته هر نیروی سیاسی اجازه تغییر دارد و این یک امر طبیعی است ولی اینکه عده‌ای بگویند ما از ابتدا بودیم و همه کارها را ما انجام دادیم و دیگران اصلا نبودند؛ در حالی که واقعا اثری از آنها نبود، نشان از تازه به دوران رسیدگی آنهاست.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه "تازه به دوران رسیده‌ها همواره چهره‌های اصیل انقلاب نظیر آیت الله هاشمی را مورد هدف قرار داده‌اند"، تأکید کرد: آقای هاشمی همواره نگاه اعتدال مدرنی داشته و در موضوعات اصولی و اساسی معمولا با کسی شوخی ندارد، مبنایش را در عرصه سیاسی منافع سیاسی خاص و گذرا قرار نمی‌دهد و این شاید برای برخی قابل تحمل نباشد. شیرزاد ادامه داد: آقای هاشمی در مقاطعی مجبور بوده تصمیماتی را بگیرد که مسئولیت زیادی برای وی داشته است. در همین مقاطع، بسیاری از تبلیغات منفی نیروهای مخالف انقلاب به سوی ایشان روانه شده و محبوبیت آقای هاشمی را دچار افت و خیز کرده است. با این حال، ایشان هیچ هراسی به دل راه نداده و وارد عرصه شده است.

وی درباره اثرگذاری مقطعی جریان‌‌های تخریبی خاطرنشان کرد: آنها در برخی موارد افرادی کاملا ناجوانمردانه‌ برای کسب محبوبیت و وجهه، ژست انقلابی‌گری به خود می‌گیرند و پشت همین نقاب، به انقلابیون اصیل اتهام می‌زنند. و این ژست‌‌‌‌‌‌‌ها گاهی باعث اثرگذاری اتهامات به صورت مقطعی شده است. شیرزاد در این حال تأکید کرد: این شیوه، بدون تردید غیراخلاقی است و اینها برای کسب وجهه ظاهری به آقای هاشمی و امثال ایشان حمله می‌کنند.
 


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR گزیده‌ای از فتاوای آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای درباره‌ خرافات آخر ماه صفر را منتشر کرد.

به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR گزیده‌ای از فتاوای آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای درباره‌ ولادت‌ها و اعیاد و همینطور خرافات آخر ماه صفر را منتشر کرد.

سوال: آیا انشای عقد اخوّت در ایّامی غیر از روز عید غدیر خم جایز است؟

جواب: انحصار آن به روز مبارک عید غدیر خم معلوم نیست هرچند اولی‏ و احوط است.

سوال: نظر حضرت‏عالی راجع به عید نوروز چیست؟ آیا همانند عیدهایی که مسلمانان آنها را جدی می‏‌گیرند مثل عید فطر و قربان، از نظر شرعی ثابت شده است یا اینکه فقط روز مبارکی محسوب می‏‌شود مثل روز جمعه و مناسبت‌های دیگر؟

جواب: هرچند نصّ معتبری مبنی بر اينکه عيد نوروز از اعياد دينی يا ايام مبارک شرعی‏ باشد، وارد نشده است، ولی جشن گرفتن و ديد و بازديد در آن روز، اشکال ندارد، بلکه از اين جهت که صله رحم می‏‌باشد مستحسن است.

سوال: آیا آنچه راجع به عید نوروز و فضیلت و اعمال آن وارد شده، صحیح است؟ آیا انجام آن اعمال (اعم از نماز و دعا و غیره) به قصد ورود جایز است؟

جواب: انجام آن اعمال به قصد ورود، محل تأمل و اشکال است، بله انجام آنها به قصد رجاء و اميد مطلوب بودن، اشکال ندارد.

استفتائات جدید

سوال:‌چند سالى است در شب اول ماه ربيع‌الاول حركتى در بعضى مساجد باب شده است شائبه بدعت و يا ترويج نوعى خرافه در آن مى‌رود، ماجرا از اين قرار است كه در شب اول ماه ربيع‌الاول از حدود نيمه‌شب تا اذان صبح افرادى كه غالباً خانم‌ها هستند با در دست داشتن شمع پشت درب مساجد مراجعه و با كوبيدن به درب مساجد و خواندن اذكارى توسل جسته و حاجات خود را طلب مى‌نمايند، البته اين عمل را تا هفت مسجد ادامه مى‌دهند و خصوصاً اين حال توسل در هنگام اذان صبح به اوج خود مى‌رسد و معتقد هستند بدينوسيله اتمام ماه صفر و آمدن ماه ربيع‌الاول را خبر مى‌دهند نظر حضرتعالى در اين باره چيست؟

جواب: عمل مذكور مستند روايى ندارد و شيوه‌اى قابل تأييد نيست. اگر چه اصل اذكار و ادعيه و طلب حاجات از خداوند متعال عمل پسنديده‌اى است، لكن اشكال در شيوه عمل به نحو ياد شده است، آقايان علماى اعلام (دامت افاضاتهم) و مؤمنين (ايدهم الله تعالى) با پند و اندرز و موعظه و نصيحت از رواج چنين رفتارهايى كه چه بسا ممكن است منتهى به وَهْن مذهب گردد، جلوگيرى نمايند.


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

رییس مجلس شورای اسلامی که هیاتی وی را در سفر به سوریه و عراق همراهی می‌کردند، در دو روز گذشته با مقامات بلندپایه سوری و لبنانی دیدار و گفت‌و‌گو کرد و در دقایق اولیه بامداد سه‌شنبه فرودگاه بیروت را به مقصد فرودگاه نجف عراق ترک کرد.

به ادامه مطلب مراجعه کنید

1419259953235_Amir pourmand (11 of 19).jpg


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

رسانه های خارجی از یورش نیروهای امنیتی عربستان سعودی به منازل مردم در منطقه القطیف خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری العهد لبنان، شماری از کاربران سعودی در صفحه خود در شبکه اجتماعی توئیتر اعلام کردند که نیروهای امنیتی عربستان سعودی صبح امروز به منازل انقلابیون در شهرک العوامیه در منطقه القطیف حمله کردند.

این اقدام پس از آن صورت گرفت که ساکنان منطقه شیعه نشین قطیف نیمه های شب علیه رژیم آل سعود تظاهرات کرده بودند و تصاویر این تظاهرات توسط فعالان سعودی در شبکه "یوتیوب" منتشر شده بود.

یورش نظامیان سعودی به منطقه العوامیه طی روزهای گذشته نیز انجام شد به طوری که در آخرین حمله چهار شهروند عربستانی شهید و ۲۰ نفر دیگر زخمی شدند.


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

سخنگوی قرارگاه پدافند هوایی گفت: اخطارهایی طی روز گذشته و امروز و در چند نوبت به فعالیت هواپیماهای شناسایی نیروهای فرامنطقه ای در نزدیک اف آی آر مرزهای کشور داده شده است.

به گزارش  جام نیوز به نقل از روابط عمومی قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص)، سخنگوی قرارگاه پدافند هوایی گفت: اخطارهایی طی روز گذشته و امروز و در چند نوبت به فعالیت هواپیماهای شناسایی نیروهای فرامنطقه ای در نزدیک اف آی آر مرزهای کشور داده شده است.

 

امیر شاهرخ شهرام این مطلب را قبل از شروع رزمایش مشترک محمد رسول الله (ص) اعلام کرد و افزود: تعدادی از این هواپیماها از نوع U2 بوده اند.


وی در بخش دیگری از سخنانش به رزمایش یاد شده اشاره کرد و گفت: بخشی از تجهیزات، سلاح ها و سامانه های موشکی و راداری قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) متشکل از استعدادهای پدافندی نیروهای مسلح در منطقه رزمایش گسترش یافته و آماده اجرای مأموریت است.


بر اساس این گزارش، رزمایش مشترک محمد رسول الله با حضور نیروهای زمینی، هوایی و دریایی ارتش و قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) ارتش از چهارم تا دهم دی ماه برگزار می شود.


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

با گذشت چند روز از اعلام رسمی خبر ازسرگیری روابط آمریکا و کوبا، همچنان تحلیل هایی که به بررسی احتمال چنین رخدادی میان ایران و آمریکا می پردازند در میان مطبوعات بین المللی به چشم می خورد. تحلیل اثرات کاهش قیمت نفت بر سیاست هسته ای ایران و ادامه پوشش خبری سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به کشورهای منطقه، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

با گذشت چند روز از اعلام رسمی خبر ازسرگیری روابط آمریکا و کوبا، همچنان تحلیل هایی که به بررسی احتمال چنین رخدادی میان ایران و آمریکا می پردازند در میان مطبوعات بین المللی به چشم می خورد. تحلیل اثرات کاهش قیمت نفت بر سیاست هسته ای ایران و ادامه پوشش خبری سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به کشورهای منطقه، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.  

 
چرا روند روابط آمریکا و کوبا درباره ایران تکرار نخواهد شد؟
 
به گزارش «تابناک»، روزنامه «وال استریت ژورنال» از جمله مطبوعاتی است که به این موضوع پرداخته و احتمال عادی سازی روابط میان ایران و آمریکا را رد کرده است. این روزنامه اشاره می کند که از یک سو، مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران به شدت نسبت به نیات آمریکا در قبال ایران بدبین هستند. از سوی دیگر، در شماری از مهمترین مسائل منطقه ای، تهران و واشنگتن در دو جبهه مقابل یکدیگر قرار دارند. یکی از مهمترین این موضوعات، جنگ داخلی سوریه است که در آن، هر یکی از کشورها از یکی از طرفین درگیر حمایت می کنند. رقابت دو کشور برای نفوذ در عراق، از جمله دیگر موضوعات مورد اختلاف میان آن هاست.
 
چرا روند روابط آمریکا و کوبا درباره ایران تکرار نخواهد شد؟
 
در مطلبی دیگر در همین زمینه، سایت نشریه «فایننشال تایمز» اظهارات دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران را بازتاب داده که گفته ایران در پی ازسرگیری روابط با آمریکا نیست. این سایت به نقل از علی شمخانی می نویسد حتی در صورتی که دستیابی به توافق جامع هسته ای سبب کاهش تنش ها میان ایران و آمریکا شود، باز هم جمهوری اسلامی ایران خواستار از سر گیری روابط دیپلماتیک با واشنگتن نیست. وی در عین حال اشاره کرده ایران و آمریکا می توانند به گونه ای رفتار کنند که در منطقه، از توان خود علیه یکدیگر استفاده ننمایند. شمخانی تأکید کرده مذاکرات صورت گرفته میان ایران و آمریکا تاکنون، تنها در موضوع هسته ای بوده است.
 
چرا روند روابط آمریکا و کوبا درباره ایران تکرار نخواهد شد؟
 
در میان دیگر مطالب، خبرگزاری «رویترز» مطلبی را درباره وضعیت بودجه سال آینده ایران منتشر کرده که از روز گذشته تاکنون در شماری از مطبوعات و رسانه ها بازتاب یافته است. این خبرگزاری می نویسد کاهش شدید قیمت های نفت، سبب خواهد شد تا تلاش ایران برای بهبود استانداردهای زندگی در کشور با دشواری مواجه شده و یا در مسیر کمک مالی به متحدان منطقه ای این کشور، از جمله سوریه مانع ایجاد شود؛ اما این امر سبب کوتاه آمدن ایران از مواضع خود در موضوع هسته ای نخواهد شد. در مجموع، رویترز معتقد است که نباید انتظار تغییری چشمگیر در راهبرد منطقه ای ایران، از جمله رویکرد این کشور به موضوع هسته ای را داشته باشیم. 
 
چرا روند روابط آمریکا و کوبا درباره ایران تکرار نخواهد شد؟
 
اما ادعای تحویل اطلاعات محرمانه از سوی یک افسر پلیس اماراتی به ایران، موضوع دیگری است که مورد توجه مطبوعات و رسانه ها قرار گرفته است. روزنامه «نشنال» امارات می نویسد یک افسر پلیس این کشور در ازای دریافت تخفیف بابت مداوای خود و خانواده اش، اطلاعات محرمانه ای را در اختیار عوامل ایرانی قرار داده است. این افسر پلیس 43 ساله متهم است که فهرستی مشتمل بر نام افسران پلیس دبی و شماره های تماس آن ها را در اختیار کنسولگری ایران گذاشته است. در عوض، وی برای معالجه در بیمارستان ایرانی دبی از تخفیف بهره مند شده است. گفته شده این فرد به زبان فارسی نیز مسلط است. 
 
چرا روند روابط آمریکا و کوبا درباره ایران تکرار نخواهد شد؟
 
در نهایت، امروز نیز برخی از مطبوعات منطقه موضع گیری های رئیس مجلس شورای اسلامی را در جریان سفر به کشورهای منطقه مورد توجه قرار داده اند. روزنامه «گالف نیوز» ضمن پرداختن به این موضوع، به نقل از علی لاریجانی می نویسد دولت های حامی تروریسم در منطقه، اشتباه بزرگی مرتکب می شوند و به همین دلیل، با مشکلاتی مواجه خواهند شد. وی مسئله تروریسم در عراق و سوریه را یک مسئله منطقه ای خوانده و گفته جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدا دیدگاهی راهبردی در قبال تروریسم در منطقه داشته است. وی این سخنان را در جریان دیدار با نخست وزیر سوریه مطرح کرده است.

برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

 سرپرست دادگاه‌های کیفری استان تهران گفت: حکم انفصال دائم از خدمات قضایی و 5 سال انفصال از خدمات دولتی سعید مرتضوی - یکی از قضات متهم در پرونده کهریزک - به اجرای احکام ارسال شده است.

اخبار,اخبار سیاسی, سعید مرتضوی

محسن افتخاری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بخشی از حکم دیوان عالی کشور در پرونده حادثه کهریزک درباره سعید مرتضوی مبنی بر انفصال دائم از خدمات قضایی و 5 سال انفصال از خدمات دولتی به اجرای احکام ارسال شده و این مرجع منتظر ارسال بخش دیگر پرونده که مربوط به جزای نقدی است، نمی‌شود.

وی ادامه داد: هنوز برای آن بخش (جزای نقدی) از پرونده که دیوان عالی کشور به آن ایراد گرفته، شعبه هم‌عرض تعیین نشده است.

سرپرست دادگاه‌های کیفری استان تهران در پاسخ به این سوال که 5 سال انفصال از خدمات دولتی چه بازه زمانی را شامل شده و از چه زمانی اجرایی می‌شود، بیان کرد: این مدت از ابتدای زمان صدور حکم محاسبه می‌شود. به دلیل اینکه اجرای حکم با دادستانی است این موضوع را می‌توانید از دادستانی بپرسید.


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

بیش از پانصد روز و به عبارت دیگر بیشتر از یک سوم عمر دولت یازدهم گذشته است و در این مدت، به غیر از دو لایحه اصلاح قانون بودجه سال 92 و لایحه بودجه سال 93، هیچ لایحه قابل‌توجهی نبوده که دولت آن را به مجلس تقدیم کند و کار تبدیل آن به قانون به پایان برسد. آیا این کارنامه نمی‌تواند زنگ خطری برای دولت و مجلس و مسیر همکاری آنها با یکدیگر باشد؟

دولت یازدهم اقتصاد کشور را در شرایط خاص و سخت رکود تورمی تحویل گرفت و یافتن نسخه‌ای که هر یکی از دو مشکل رکود یا تورم را حل کند بدون این که به بدتر شدن مشکل دیگر منجر شود، کار سختی بود که دولت تا حد زیادی ادعای موفقیت در آن را داشت. ولی شرایط پیش آمده در دوره پس از کاهش قیمت نفت می‌تواند زنگ خطری باشد که در صورت کندی بیشتر، اقتصاد فرصت‌های بیشتری را از دست بدهد.

به گزارش «تابناک»، روزنامه‌های حامی دولت در اولین روز زمستان در شرایطی تقدیم لایحه‌ای از جانب دولت به مجلس در مبارزه با شنودهای غیرقانونی را جشن گرفتند که کارنامه دولت در حوزه مقدمه‌چینی و پیگیری برای به ثمر رساندن لایحه‌های مورد نظر دولت، جای چندانی را برای خوشحالی باقی نمی‌گذارد.

مستندات موجود در وبسایت مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد که دولت پرتجربه یازدهم از ابتدای کار خود تا 16 آذر امسال که لایحه بودجه سال آینده را در موعد مقرر به مجلس تقدیم کرد، 43 لایحه را به مجلس تقدیم کرده است، ولی در بین این لوایح به جز لایحه اصلاح قانون بودجه سال 92 و لایحه بودجه سال 93 عملا هیچ لایحه قابل توجه دیگری وجود نداشته است که کار تبدیل آن به قانون در مجلس به پایان رسیده باشد.

در حالی که ظاهرا دولت تمرکز خود را بر رفتار متکی بر تامل و طمانینه قرار داده است و حفظ وضع موجود را بر احتمال ارتکاب تصمیمات غلط ترجیح داده، حتی مهم‌ترین پیشنهاد دولت به مجلس یعنی لایحه رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور که در اواخر مردادماه به مجلس ارائه شد نیز بعید است در سال جاری از تصویب نهایی مجلس بگذرد و به قانون تبدیل شود.

حتی برخی کارشناسان احتمال داده‌اند که این نسخه ضدرکود دولت وقتی به تصویب مجلس برسد و به قانون تبدیل شود که تاریخ انقضای آن هم گذشته باشد.

البته در این میان، مشکلات روندی و ساختاری در روند تصویب قانون در مجلس نیز در تاخیر به وجود آمده موثر هستند ولی دولت هم می‌توانست با برنامه‌ریزی زمانی بهتر و جدیت بیشتر بر تبدیل کردن اراده خود به قانون به این مسیر سرعت ببخشد.

محمود احمدی‌نژاد یک بار در 27 دی ماه 1391 برای توضیح نسخه خود برای رفع مشکلات اقتصادی به مجلس رفت و در این باره به مجلس توضیح داد ولی پیشنهادات وی با واکنش منفی مجلس و کارشناسان اقتصادی مواجه شد و عده‌ای نیز زمان را برای دولت قبل از دست رفته دانستند.

یک سوم از عمر دولت یازدهم گذشته است ولی هنوز اراده دولت برای سر و سامان دادن اقتصاد و به خصوص حل مشکلات تولید، جز در قالب قوانین بودجه به قانون تبدیل نشده و این بدان معناست که شاید فرصت برای دولت یازدهم خیلی زود مانند دولت دهم از دست برود.

 


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

احمد ناظم" عضو شورای استان صلاح الدین در شمال عراق اعلام کرد: با آغاز عملیات نظامی ارتش عراق، برای آزادسازی شهر یثرب، ۱۵ هزار نفر از ساکنان این شهر تلاش کردند که خود را با قایق به مناطق امن برسانند، ولی عناصر تروریست داعش آن ها را در نزدیکی رود دجله، گروگان گرفتند.

به گزارش العالم؛شهر یثرب در جنوب تکریت، مرکز استان صلاح الدین واقع است.

ناظم به پایگاه خبری شبکه السومریه گفت: داعش، از این پانزده هزار نفر به عنوان سپر انسانی استفاده می کنند، تا از پیشروی نیروهای ارتش عراق، جلوگیری کنند.

وی افزود: در این میان، صدها خانواده هم که به سوی استان های کرکوک و سلیمانیه فرار کرده بودند، با نیروهای پیشمرگه مواجه شدند که جلوی ورود آن ها به این شهرها را گرفتند.

عضو شورای استان صلاح الدین خاطر نشان کرد: ارتش به درخواست شورای استان صلاح الدین، از ۲ روز پیش بمباران شهر یثرب را متوقف کرد، زیرا داعش، هزاران تن را در این شهر گروگان گرفته است.

صدها خانواده ای هم که از ورود به کرکوک و سلیمانیه منع شده اند، از ۴ روز پیش تاکنون در شرایطی بسیار دشوار به سر می برند و دولت مرکزی و منطقه کردستان عراق باید هر چه زودتر به آنها کمک کنند.

ارتش روز ۱۹ دسامبر ۲۰۱۴ عملیات نظامی گسترده ای را برای آزادسازی مناطق غربی شهر یثرب آغاز کرده است.


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

آقای‌ بهزاد نبوی‌ هم‌ درخصوص‌ پرونده‌ بمب‌گذاری‌ نخست‌وزیری‌ مشورت‌ کرد. گفتم‌، وارد جریانهای‌ سیاسی‌ نشود. موضوع‌ [اعلام‌ آمادگی‌] یکی‌ ازمأموران‌ بلندپایه‌ ساواک‌ و پیشنهاد همکاریش‌ را به‌ او گفتم‌ که‌ پرونده‌اش‌ را ببیند.

اخبار,اخبار سیاسی,هاشمی رفسنجانی

پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی که تقویم خاطرات وی را روزانه منتشر می کند، امروز اول دی ماه مباحثی از جمله تشکر هاشمی از جواب امام(ره) به خشکه مقدس‌ها، نظر منفی رحیم صفوی درباره مانور عملیاتی سپاه، درگیری خلخالی با محمد خامنه‌ای در مجلس، توصیه هاشمی به ری‌شهری درباره بهزاد نبوی و... منتشر کرده است.

تشکر هاشمی از جواب امام به خشکه مقدس‌ها / پاسخ امام به استفتای رئیس صداوسیما چه بود؟
اول وقت به مجلس رفتم. در گزارش‌ها مسأله مهمی نبود. در جلسه علنی قبل از دستور از آقای منتظری به خاطر اعلان راهپیمائی برای حمایت از مردم فلسطین و از نیروی زمینی به خاطر عملیات جدید تشكر كردم.

تا ده و نیم در جلسه بودم. به خاطر یك هفته مسافرت، مراجعه نمایندگان زیاد بود. بعد از تنفس تا شب، برای انجام كارهای عقب افتاده در دفترم كار كردم.

آقای رفیق دوست وزیر سپاه آمد و برای خرید 46 میلیون دلار برای امور جنگ امضاء گرفت. جلسه سران قوا در منزل احمدآقا بود. گزارش سفر و برنامه‌های جنگ را دادم. امام در جلسه شركت كردند. از فتوای جدیدشان در مورد فیلم های خارجی و داخلی و آهنگ‌ها كه جواب اعتراضات خشك مقدس‌ها را دادند، تشكر كردیم. ایشان هم تاكید بیشتری بر حلیت آنها نمودند.

آیت الله خامنه‌ای گزارش مذاكره با [آقای فاروق الشرع] وزیر خارجه سوریه را كه امروز به ایران آمده است، دادند. او گفته پیشنهاد كنار آمدن با عربستان را دارد. سوری ها با بی زبانی می‌خواهند بگویند كه نمی‌توانند تا این حد با ما همراهی كنند؛ خیلی تحت فشار عرب‌ها هستند.

احمدآقا اطلاع داد كه آقای [لطف الله] صافی، دبیر شورای نگهبان، نامه‌ای به امام نوشته و بر فتوای اخیر امام در خصوص حق دولت در تحمیل شرایط بر بخش خصوصی كه از امكانات دولت استفاده می‌كنند، اعتراض كرده و امام جواب داده‌اند3.و اضافه كرده‌اند دولت حق تصمیم درباره انفال را هم دارد و نظرش این بود كه به نمایندگان اطلاع بدهیم. دیر وقت به خانه آمدم.

1- آقای محمد هاشمی، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی، در نامه ای به محضر حضرت امام (ره) در خصوص پوشش اسلامی زنان در برنامه های تلویزیونی، پخش برنامه های ورزشی مانند کشتی و فوتبال که در آن قسمتی از بدن ورزشکار پوشیده نیست و حکم شرعی نگاه کردن به چنین برنامه هایی، استفتاء کرده بود. همچنین آقای اسماعیل فردوسی پور، عضو شورای سرپرستی سازمان صداوسیما، در نامه دیگری، به شکایات امت شهید پرور از پخش برخی فیلم های خارجی یا تولید داخلی و سریال هایی مانند "پاییز صحرا"، "آینه" و "نفوذ" و پخش آهنگ های موسیقی اشاره کرده و از ایشان کسب تکلیف نموده بود. امام خمینی (ره) در پاسخ به این دو نامه، چنین مرقوم کردند: « بسمه تعالی ـ نظر نمودن به این قبیل فیلم ها و نمایشنامه ها، هیچ یک اشکال شرعی ندارد و بسیاری از آنها آموزنده است و پخش آنها نیز اشکالی ندارد. و همین طور فیلم های ورزشی و آهنگ ها اکثراً بی اشکال است. گاهی خلاف به طور نادر دیده می شود، که باید بیشتر مواظبت کرد. لکن دو نکته باید مراعات شود: اول آنکه کسانی که گریم می کنند، باید محرم باشند و اجنبی حرام است، چنین کاری را انجام دهد. دوم آنکه بینندگان از روی شهوت نظر نکنند. روح الله الموسوی الخمینی - 30 آذر 1366.

2- منابع خبری، سوریه را داوطلب میانجی گری میان ایران و شورای همکاری خلیج فارس معرفی می کنند. روزنامه "تایمز" در این باره نوشت:« رفت و آمد وزیر خارجه سوریه بین ریاض و تهران و همچنین اقدامات دمشق و بغداد در بهبود روابط دو جانبه، این نظریه را که سوریه نقش میانجی را به عهده گرفته تقویت کرده است.» رادیو بی بی سی درباره دیدار وزیر خارجه سوریه از ایران گفت: « آقای فاروق الشرع در تهران با رئیس جمهور [آیت الله] خامنه ای ملاقات کرده است. در یک هفته گذشته این دومین دیدار آقای الشرع از تهران است و در بین این دو سفر آقای الشرع، سه روز پیش در ریاض با رهبران سعودی مذاکراتی انجام داده است.

3- در پی استفتای آقای ابوالقاسم سرحدی زاده، وزیر کار و امور اجتماعی که پرسیده بود آیا دولت می تواند برای واحدهایی که از امکانات و خدمات عمومی دولت استفاده می کنند، شروطی الزامی مقرر کند، حضرت امام(ره) فتوا داده بودند که دولت می تواند شروط الزامی مقرر نماید. در پی آن آیت الله صافی گلپایگانی دبیر شورای نگهبان، در نامه ای این فتوا را موجب نگرانی اقشار، اصناف و اشخاص عنوان کرده بود که نظامات اسلام از مزارعه، اجاره، تجارت عائله و سایر روابط به تدریج عملاً منع و در خطر تعویض و تغییر قرار بگیرد. امام خمینی (ره) در پاسخ به این نامه، بر فتوای خود تأکید کرده و فرمودند که این مساله اختصاص به مواردی که در نامه وزیر کار ذکر شده است، ندارد، بلکه در "انفال" که در زمان حکومت اسلامی امرش با حکومت است، می تواند بدون شرط یا با شرط الزامی این امر را اجرا کند.

در جلسه فرماندهان نظامی با هاشمی چه گذشت؟/ نظر منفی رحیم صفوی درباره مانور عملیاتی ارتش
نماز صبح را در قطار خواندیم و ساعت شش‌و‌نیم در اندیمشک پیاده شدیم و به پادگان نیروی زمینی رفتیم. مقداری در کنار رودخانه در پادگان قدم زدم. بعد از صرف صبحانه و شنیدن اخبار صبح برای احتیاط از خطر بمباران، به زیر زمینی بسیار عمیق و وسیع که قبلاً انبار کارخانه لاستیک پادگان بوده رفتیم. مرتباً وضعیت قرمز اعلان می‌شود.

فرماندهان نیروی زمینی و اعضای ستاد قرارگاه خاتم در جلسه شرکت کردند. قرارگاه غرب و فرماندهان واحدهای عمل کننده، طرح و مانور عملیات آینده ارتش را گفتند. تا ظهر طول کشید. اواخر جلسه فرماندهان سپاه هم رسیدند. به نظر می‌رسد طرح و مانور معقولی دارند و امید موفقیت برای آن هست. گرچه آقایان [رحیم]صفوی و [غلامعلی]رشید از سپاه، اعتقاد به پیروزی آن ندارند.

عصر به سوی قرارگاه فرماندهی سپاه که در جاده ماهشهر آبادان است، راه افتادیم که درباره عملیات آینده صحبت کنیم. دو روز عقب انداخته‌اند و خطر لو رفتن و هوشیاری دشمن می‌رود. ساعت هشت رسیدیم و تا ساعت یازده شب، جلسه طول کشید. مشکل کار، تنظیم برنامه با شرایط جوی و جزرومد است.

سپس به سوی پایگاه امیدیه حرکت کردیم و ساعت یک بامداد رسیدیم. به خاطر دو ساعت حرکت با ماشین در جاده‌های شلوغ، خیلی خسته شدیم.

درگیری غفاری و خلخالی با محمد خامنه‌ای در مجلس/ پیشنهاد امامی کاشانی درباره رابطه با شوروی
بعد از نماز صبح به مجلس رفتم. وقت جلسه را نیم ساعت به جلو برده بودیم. جلسه علنی ساعت هشت‏ و ربع شروع شد. قبل از شروع دو تذکر از امام در مورد نطقهای پیش از دستور و دامن زدن به اختلافات در مورد رأی‏ گیری برای دولت گفتم. ضمن سخنرانی آقای [ولی ‏الله]زمانی نماینده بابل که تلخ و تند بود، جمعی از نمایندگان اعتراض کردند و جمعی از او حمایت نمودند. تریبون را از رادیو قطع کردم. در تنفس، مسأله پرخاش آقایان [هادی]غفاری و [صادق]خلخالی به آقای محمد خامنه ‏ای مطرح گردید. شش دستور داشتیم که همه عمل شد.

مراجعات نمایندگان هم زیاد بود. ظهر آقایان [محمدعلی]هادی و [رسول]منتجب‏ نیا، موقع ناهار به دفترم آمدند و از موفقیت در آزمایش اسکرامبل هواپیماهای اف14 و اف4 گفتند که از نیم ساعت به ده دقیقه رسیده و در پایگاه بوشهر انجام شده و صرفه‏ جویی قابل توجهی در استفاده از امکانات نیروی هوایی است. گفته شد که چرا مسئولان نیروی هوایی، تاکنون [این کار را] نکرده ‏اند و حالا هم مخالفت می‏ کنند. آقای فردوسی ‏پور آمد و از عملکرد خطی وزارت کشور و حذف نیروهای خط مقابل شاکی و نگران تعویض استاندار [خراسان] و رئیس کمیته مشهد بود. عصر آقای واقفی آمد و گزارش سفر به ژاپن و چین را داد. تحت تأثیر مدیریت قوی آنها قرار گرفته است.

مسئولان بازسازی مناطق جنگ زده آمدند و گزارش دادند. برای آنها صحبت کردم. استاندار خوزستان آمد. نگران عملکرد خطی وزارت کشور و بنیاد امور جنگ زدگان بود. بعد از نماز مغرب آقای [محمد]امامی کاشانی آمد و راجع به جنگ و روابط با شوروی پیشنهادهایی داشت. آقای رسول زاده از سپاه آمد و صورت نیازهای سپاه از ارتش برای عملیات آینده را آورد. شب به خانه آمدم. خسته بودم و زودتر خوابیدم.

مطالعه هاشمی برای خطبه های نماز جمعه/ تغییر شماره منزل بخاطر تماسهای مکرر
در خانه‌ ماندم‌. وضع‌ شوفاژ و آب‌ گرم‌ خانه‌ نامرتب‌ بود؛ با کمک‌ آقا جلال‌ اصلاح‌ کردیم‌.استحمام‌ و استراحت‌ و مطالعه‌ و انجام‌ کارهای‌ تلفن‌ وقتم‌ را گرفت‌. برای‌ خطبه‌های‌ جمعه‌ آینده‌، بیشتر درباره‌ زکات‌ مطالعه‌ کردم‌. فاطی‌ عصر به‌ حزب‌ جمهوری‌ اسلامی‌ رفت‌ و شب‌ دیر وقت‌ باسعید[لاهوتی‌] آمدند.

یاسر و مهدی‌ از مدرسه‌ آمدند، مقداری‌ خوابیدند، خسته‌ بودند و سپس‌تکالیف‌ مدرسه‌ را انجام‌ دادند. شماره‌ تلفن‌ خانه‌ را عوض‌ کرده‌ایم‌. از تلفنهای‌ پشت‌ سر هم‌ راحتیم‌.

توصیه هاشمی به نخست وزیر درباره اصفهانی‌ها/ بررسی امتیازات بی‌جا در وزارت نفت
پس‌ از نماز، مشغول‌ کارشدم‌. ساعت‌ هشت‌ ونیم‌، جلسه‌ علنی‌ شروع‌ شد. چند لایحه‌ ازتصویب‌ گذشت‌. آقای‌ مهندس‌ [محمد] غرضی‌، گزارشی‌ از وضع‌ وزارت‌ نفت‌، در اسراف‌ و تبذیرهای‌ آنجا داد. نیاز به‌ اصلاحات‌ فراوان‌ دارد؛ مخصوصا امتیازات‌ بی‌جا و تبعیض‌ آمیزکارکنان‌ آنها. پیش‌ و بعد از جلسه‌،نمایندگان‌ برای‌ کارهای‌ خود مراجعه‌ کردند.

ظهر، مسئولان‌ دانشگاههای‌ اصفهان‌ آمدند و مطالبی‌ راجع‌ به‌ پزشکی‌ و تسریع‌ادغام‌دانشکده‌های‌ پزشکی‌ در وزارت‌ بهداری‌ داشتند. گروهی‌ که‌ به‌ سرپرستی‌آقای‌ قدرت‌ الله‌نجفی‌ نماینده‌ شهرضا، برای‌ رسیدگی‌ به‌ وضع‌ محرومان‌هرمزگان‌ و جزایر خلیج‌ فارس‌ رفته‌ بودند، گزارشی‌ از نیازهای‌ مردم‌ آنجا داشتند و آمادگی‌ نیروهای‌ جهاد اصفهان‌ را برای‌ رفتن‌ به‌آنجا و کمک‌ به‌ آنها اعلان‌داشتند و کمک‌ مالی‌ می‌خواستند. با آقای‌ نخست‌ وزیر صحبت‌کردم‌، قرار شد بودجه‌ در اختیارشان‌ بگذارند. شب‌ را در مجلس‌ ماندم‌ و گزارشها را مطالعه‌ کردم‌ و مقداری‌ هم‌ برای‌ درس‌ مواضع‌ حزب‌، مطالعه‌ نمودم.

آیت‌الله خامنه‌ای در محضر امام چه گفت؟/ حمله عراق به کاروان کشتی‌ها در بندر ماهشهر
برای‌ زیارت‌ امام‌ به‌ حسینیه‌ جماران‌ رفتم‌. ملاقات‌ رسمی‌ بود و از همه‌ نهادهای‌ کشور شرکت‌کرده‌ بودند. آقای‌ خامنه‌ای‌ [میلاد حضرت‌ رسول‌ اکرم‌9 را] تبریک‌ گفتند و امام‌ مفصلا صحبت‌کردند. بقیه‌ وقت‌ را در خانه‌ بودم‌. در خبرها آمد که‌ باز هم‌ مقر فرانسوی ها در لبنان‌ منفجر شده‌است. از سپاه‌ هم‌ اطلاع‌ دادند که‌ دیروز شانزده‌ هواپیمای‌ اسرائیلی‌، مواضع‌ نیروهای‌ شیعیان‌ دربعلبک‌ لبنان‌ را بمباران‌ کرده‌اند؛ 45 بمب‌ در اطراف‌ پادگان‌ شیخ‌ عبدالله‌ انداخته‌اند دو نفر شهید و پانزده‌ نفر مجروح‌ شده‌اند. حمله‌ ناموفقی‌ بوده‌ است‌.

عصر احمد آقا آمد و اطلاع‌ داد کاروان‌ کشتی های‌ اعزامی‌ به‌ ماهشهر، مورد هجوم‌ صدامیان‌ قرارگرفته‌ و دوکشتی‌ گلوله‌ خورده‌ و یک‌ هواپیمای‌[میگ‌] 23 عراقی‌ ساقط شده‌ است‌. معمولا هر ماه‌ دو کاروان‌ می‌آوریم‌ و درگیری‌ داریم‌؛ به‌ خاطر محدودیت‌ بنادر ناچاریم‌ که‌ از بندر ماهشهر استفاده‌کنیم‌ و این‌ خطر را بپذیریم.

توصیه هاشمی به ری‌شهری درباره بهزاد نبوی/ سریال جاده ابریشم چگونه مجوز پخش گرفت؟
در منزل‌ بودم‌. ساعت‌ نه‌ صبح‌، آقای‌ [محمدحسن‌] زورق‌ [از صداوسیما] آمد و از نوعی‌اختلاف‌ در کارکنان‌ صداوسیما گفت‌ که‌ منجر به‌ اختلال‌ در پخش‌ برنامه‌ها می‌شود و مدعی‌ بود که‌ از تحصیل‌ کرده‌های‌ خارج‌ حمایت‌ می‌شود.

جلسه‌ شورای‌ سرپرستی‌ داشتیم‌. تصمیم‌ گرفتیم‌ که‌ بخشی‌ از سریال‌ «جاده‌ ابریشم‌» تکمیل‌ و پخش‌ شود و بخش‌ مربوط به‌ مشروطه‌ جدا و مستقل‌ شود. در مورد کیفیت‌ پخش‌ خبر میهمانان‌خارجی‌ هم‌ آئین‌نامه‌ای‌ تصویب‌ شد.

عصر آقای‌ غرضی‌، وزیر نفت‌ آمد. گزارش‌ مذاکرات‌ کنفرانس‌ اوپک‌ و توطئه‌ غربیها برای‌پایین‌ آوردن‌ قیمت‌ نفت‌ و پیشنهاد وزرای‌ نفت‌ مبنی‌ بر کنترل‌ شدید سازمان‌ اوپک‌ بر مقدارفروش‌ اعضاء برای‌ مراعات‌ سهمیه‌ و قیمت‌ را داد.

آقای‌ ری‌شهری‌ آمد. گزارشی‌ از ضربه‌ای‌ که‌ اخیرا به‌ [سازمان‌] فدائیان‌ [خلق‌ ایران‌، شاخه‌]اکثریت‌ وارد شده‌، داد. راجع‌ به‌ آقای‌ [بهزاد] نبوی‌ هم‌ [درخصوص‌ پرونده‌ بمب‌گذاری‌ نخست‌وزیری‌] مشورت‌ کرد. گفتم‌، وارد جریانهای‌ سیاسی‌ نشود. موضوع‌ [اعلام‌ آمادگی‌] یکی‌ ازمأموران‌ بلندپایه‌ ساواک‌ و پیشنهاد همکاریش‌ را به‌ او گفتم‌ که‌ پرونده‌اش‌ را ببیند.

جلسه فرماندهان با هاشمی در ستاد کل نیروهای مسلح/ ماموریت هاشمی به ولایتی درباره آمریکا چه بود؟
ساعت هشت صبح به دفتر فرماندهی در ستاد كل [نیروهای مسلح] رفتم. [دریادار ملك زادگان] فرمانده نداجا (نیروی دریایی ارتش)آمد. او برای تكمیل اسكله چابهار استمداد كرد. گروهی از مفسران عكس هوایی آمدند و خواستار عكسبرداری كامل از كشور برای تهیه نقشه جدید بودند. آقای [سیدحسن] فیروزآبادی آمد. درباره امور ستاد كل و بودجه و سربازی و سایر امور ارتش و سپاه مذاكره شد. تلفنی با عفت كه از رفسنجان برگشته بود، صحبت كردم.

ظهر آقای اراكی و اعضای دیگر نمایندگی امام در لشكر بدر [معاودین عراقی] آمدند و درباره آینده این لشكر و امور رفاهی و پشتیبانی آن صحبت كردند. آنها می خواهند در سپاه باشند. عصر آقای [محمد] فروزنده آمد. گزارش عملكرد مهندسی رزمی را داد و برای بودجه سال آینده مذاكره كرد.

سرشب دكتر ولایتی آمد. گزارش سفر به چین و شارجه را داد. گفتم تهمت شركت پاسداران در اسقاط هواپیمای آمریكایی را كه دیشب در [لاكربی] اسكاتلند سقوط كرده و 273 نفر كشته شده است، تكذیب كند 1. به خانه آمدم.

1- هواپیمای جمبوجت 747 شركت پان امریكن كه از آلمان عازم آمریكا بود، در آسمان روستای لاكربی اسكاتلند منفجر شد و 258 مسافر و 15 خدمه آن كشته شدند. لیبی به بمب گذاری و منفجر ساختن این هواپیما متهم شد و بعدها متهمین را به آمریكا تحویل داد و غرامت بازماندگان حادثه را پرداخت كرد. متهم لیبیایی حادثه لاكربی در سال 2009 به بهانه ابتلاء به بیماری سرطان و در راستای عادی سازی روابط لیبی و غرب، از زندان آزاد گردید. لیبی انفجار هواپیما را به تلافی حملات هوایی آمریكا به محل استقرار معمر قذافی انجام داده بود. در این حملات یكی از فرزندخوانده های سرهنگ قذافی كشته شده بود. پس از حادثه انفجار، خبرگزاری آمریكایی یونایتدپرس به دروغ مدعی شده بود كه یك سخنگوی سپاه پاسداران در تماس تلفنی با دفتر این خبرگزاری در لندن گفته است سپاه این اقدام را به انتقام سرنگون شدن هواپیمای مسافری هما در خلیج فارس انجام داده است. وزارت خارجه ایران با ابراز تسلیت به بازماندگان حادثه انفجار هواپیما، ادعای مذكور را بی‌اساس خواند و آن را تكذیب كرد.

مشورت هاشمی با آیت‏ الله خامنه ‏ای درباره چائوشسکو/ رئیس جمهور مخلوع رومانی در راه ایران یا چین

عصر آقای [عبدالمجید] معادیخواه آمد. از گروهی متخصص و محقق، برای یك اختراع اصلاح كامپیوتر پیشنهادی‌ آورد. آقای [حمید] میرزاده اطلاع داد كه آب رودخانه هیرمند زیاد شده و خطر سیل منطقه زابل را تهدید می‌كند. گفتم برای پیگیری اقدام شود. خبر انجام كودتا در رومانی و سقوط نیكلای چائوشسكو را داد و اینكه گفته می‌شود كه به سوی ایران یا چین فرار كرده است.

با آیت‌الله خامنه‌ای و دكتر ولایتی درباره اینكه اگر [چائوشسکو] به ایران آمد، بپذیریم یا خیر، مشورت كردیم. نظر آیت‌الله خامنه‌ای این بود كه بپذیریم، ولی دكتر ولایتی نظر روشنی نداشت. سپس خبر رسید كه او در رومانی بازداشت شده است.

تسلیت نخست وزیر پاکستان به هاشمی/ در افتتاح کنگره هزار فردوسی چه گذشت؟
دیشب و امروز مقدارى برف و باران آمد؛ تاكنون دچار خشكسالى هستیم. براى افتتاح كنگره جهانىِ هزارة شاهنامه فردوسى، به دانشگاه تهران رفتیم؛ مراسم خوب و با شكوهى بود. من هم صحبت كردم و پاى صحبت [آقای فدریكو مایور]، رییس سازمان یونسكو [=سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل] هم نشستم. نزدیك ظهر به دفترم رفتم.

رییس سازمان یونسكو به ملاقات آمد. او را تشویق كردم كه یونسكو را مستقل و دور از سلطه قدرتمندان نگه‌دارد. او خواست كه از امكانات خود براى برگرداندن آمریكا و انگلستان در یونسكو استفاده كنیم كه به خاطر مواضع سیاسى [آقای مختار اُمبو]، دبیركل‌ قبلى قهر كرده‌اند.

عصر شوراى عالى امنیت ملى جلسه داشت. دربارة شرایط منطقه در فرض شروع جنگ عراق و آمریكا بحث كردیم و تصمیمات لازم اتخاذ شد: عدم شركت در جنگ و جلوگیرى از عبور از خاك ما براى حمله به عراق، در صورت خواست آنها و انجام مانور.

تا ساعت هشت و نیم شب كار كردم و به خانه آمدم. آقاى رضا هاشمیان، [مدیركل حفاظت از محیط زیست استان كرمان]آمد و براى راه اندازى دانشكده محیط زیست در كرمان استمداد كرد.

آقاى نواز شریف، نخست‌وزیر پاكستان، تلفنى تماس گرفت و از حادثه شهادت آقای صادق گنجى اظهار تأسف نمود و تسلیت گفت و اعلان كرد كه 19 دی به ایران‌ مى‌آید.
اخبار سیاسی - ایلنا

 


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

طی هفته های اخیر، روندهایی از بهبود روابط میان قطر از یک سو و دیگر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از سوی دیگر شکل گرفت که از سوی خود این کشور به شدت بعد تبلیغاتی پیدا کرد. با این حال، شواهد موجود و همچنین اظهارات پشت پرده حکایت از آن دارد که در عمل، کشورهای مذکور نتوانسته اند در هیچ یک از موضوعات مورد اختلاف، به تفاهم دست پیدا کنند.

طی هفته های اخیر، روندهایی از بهبود روابط میان قطر از یک سو و دیگر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از سوی دیگر شکل گرفت که از سوی خود این کشور به شدت بعد تبلیغاتی پیدا کرد. با این حال، شواهد موجود و همچنین اظهارات پشت پرده حکایت از آن دارد که در عمل، کشورهای مذکور نتوانسته اند در هیچ یک از موضوعات مورد اختلاف، به تفاهم دست پیدا کنند.

 
به گزارش «تابناک»، روزنامه «نیویورک تایمز» در مطلبی به بررسی روند اخیر بهبود روابط میان قطر و دیگر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس (به ویژه عربستان سعودی و امارات) پرداخته و می نویسد با وجود شکل گیری این روند، شکاف ها همچنان میان آن ها موجود و قابل مشاهده است.
 
در این مطلب آمده است:
 
پادشاهان کشورهای عرب منطقه خلیج فارس، این ماه دور یکدیگر جمع شده و از طریق دست دادن و بوسیدن پیشانی یکدیگر، تلاش کردند چنین نشان دهند که بر اختلافات 18 ماهه خود غلبه کرده و برای مقابله با دشمنان مشترک خود – که آن را ایران و داعش می دانند – با هم متحد خواهند شد. 
 
اما شکاف میان قطر و دیگر کشورهای منطقه همچنان مشهود است. به ویژه در نقطه ای که برای نخستین بار این شکاف بروز کرد؛ یعنی سقوط دولت محمد مرسی در مصر. یک مقام ارشد مصری که نخواسته نامش فاش شود درباره رویکردهای موجود به این مسئله می گوید: «هیچ چیز تغییر نکرده است. هیچ چیز. هیچ چیز». 
 
این در حالی است که اختلاف میان کشورهای عرب منطقه، آن ها را از اتخاذ رویکردی مشخص و هماهنگ در قبال سوریه بازداشت و همین موضوع خود از عوامل ظهور داعش بود. از سوی دیگر، همین موضوع سبب شده در موضوعی که شورای همکاری خلیج فارس با عنوان توسعه نفوذ ایران از آن یاد کرده و درصدد مقابله با آن است، موفقیتی برای این کشورها حاصل نشود. در لیبی نیز هر یک از کشورهای عربی از یکی از گروه های مسلح حمایت می کند که همین موضوع خود به تشدید جنگ داخلی در این کشور منجر شده است.
 
اما در محور منازعه، موضوع ترویج اسلام اخوانی از سوی قطر در دیگر کشورهای منطقه، به ویژه عربستان سعودی و قطر قرار دارد. قطر که با هدف توسعه نفوذ منطقه ای، خود را در اتحاد با اخوان المسلمین نگه داشته، از نظر مالی از دولت محمد مرسی در مصر حمایت می کرد. در پی سقوط این دولت به دست نظامیان، قطر وقایع رخ داده را «کودتا» خواند و به مخالفان دولت جدید پناه داد. شبکه خبری «الجزیره» قطر نیز به کار انتقاد از دولت جدید مصر مشغول بوده است.
 
عربستان سعودی و امارات که هر دو، اخوان المسلمین را تهدیدی برای ثبات خود می بینند، از دولت جدید مصر حمایت کرده اند و هر دو بر قطر فشار وارد کده اند تا اخوانی ها را از کشورش اخراج کرده و فعالیت شبکه الجزیره را نیز محدود نماید. 
 
طی هفته های منتهی به نشست اخیر کشورهای مذکور، منابع خبری مختلف در منطقه گزارش دادند که قطر در عمل تسلیم شده و هر دو درخواست فوق را پذیرفته است. در همین راستا، در بیانیه نهایی این نشست، از مصر و همچنین «نقشه راه» عبدالفتاح السیسی برای تحول سیاسی در این کشور اعلام «حمایت کامل» شده بود.
 
اما اکنون مقامات دولتی کشورهای مختلف عربی می گویند قطر تغییر چندانی در مواضع خود نداده است. در عوض، عربستان و امارات مبارزه خود علیه اخوان المسلمین و قطر را متوقف کرده اند؛ زیرا معتقدند در حال حاضر تهدیدات مهمتری وجود دارد که باید برای آن ها چاره اندیشی کرد.
 
یک مقام ارشد قطری نیز که نخواسته نامش فاش شود می گوید بیانیه مشترک قرائت شده در پایان نشست اخیر، صرفاً یک «مطلب مطبوعاتی» بوده که اهمیت چندانی ندارد. وی با بیان اینکه قطر همیشه از مردم مصر حمایت می کند، گفته شبکه الجزیره نیز از نظر تیم رسانه ای مستقل است و دیگر کشورها نباید فقط به خاطر اینکه یک شبکه خبری واقعیات را بازتاب می دهد، مسئله را سیاسی کنند.
 
از سوی دیگر، هرچند قطر از برخی اعضای اخوان خواسته به دلیل انجام فعالیت های سیاسی، دوحه را ترک کنند، تنها تعداد 10 نفر یا کمتر از آن ها این کار را انجام داده اند. مقام قطری می گوید: «ما از آن ها نخواسته ایم که تحت هر شرایطی دوحه را ترک کنند و ما به هیچ وجه آن ها را آزار نداده ایم». 
 
افزون بر این، شبکه الجزیره نیز همچنان به فعالیت های سابق خود در مصر ادامه می دهد. به عنوان مثال، این شبکه اخیراً اظهارات یک تحلیلگر را پخش کرد که می گفت حسنی مبارک و عبدالفتاح السیسی هر دو باید به دلیل کشتن تظاهرکنندگان مخالف خود، به اعدام محکوم شوند. 
 
به هر حال، از مجموعه این تحولات می توان چنین برداشت کرد که هرچند طی ماه های اخیر، عربستان سعودی سعی داشته ضمن متحد کردن دوباره کشورهای عرب منطقه حول محور خود، زمینه تحقق هرچه بیشتر و بهتر برنامه هایش را فراهم کند، اما آنچه در عمل رخ داده، تنها مجموعه ای از اقدامات تشریفاتی بوده و شکاف های ایجاد شده میان قطر و عربستان و امارات همچنان به قوت خویش باقی است.

برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

رائول کاسترو رئیس جمهور کوبا اعلام کرد آمریکا همزمان با تلاش دو کشور برای از سر گیری روابط دیپلماتیک باید به حکومت کمونیستی کوبا احترام بگذارد.

رائول کاسترو رئیس جمهور کوبا اعلام کرد آمریکا همزمان با تلاش دو کشور برای از سر گیری روابط دیپلماتیک باید به حکومت کمونیستی کوبا احترام بگذارد. کاسترو همچنین هشدار داد ممکن است اتباع آمریکایی- کوبایی در تبعید در روند از سر گیری روابط هاوانا و واشنگتن اخلال ایجاد کنند.
 
به گزارش واحد مرکزی خبر، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا این هفته از تغییر سیاست واشنگتن در قبال کوبا خبر داد و دو کشور اقدام به آزادی زندانیان در پی دست یابی به توافقی تاریخی پس از 18 ماه برگزاری مذاکرات محرمانه کردند.
 
شهروندان کوبایی پایان خصومت های آمریکا را یک پیروزی قلمداد کردند به ویژه آزادی سه مأمور اطلاعاتی کوبایی که به اتهام جاسوسی از گروه های کوبایی در تبعید در فلوریدا مدت زمان زیادی را در آمریکا زندانی بودند.
 
مقامات آمریکایی قرار است در ماه ژانویه به هاوانا سفر تا مذاکرات را بر سر عادی سازی روابط دو کشور آغاز کنند. اوباما اعلام کرد دولتش کوبا را درباره موضوعاتی از قبیل حقوق بشر و حقوق سیاسی طی ماه های آتی تحت فشار قرار می دهد.
 
کاسترو گفت آماده برگزاری مذاکراتی درباره موضوعات گسترده ای است اما این گونه موضوعات باید شامل آمریکا نیز شود . او تأکید کرد کوبا از اصول سوسیالیستی خود دست بر نخواهد داشت.
 
کلاسترو در مجمع ملی اعلام کرد:« همانگونه که ما هرگز از آمریکا نخواستیم نظام سیاسی خود را تغییر دهد از واشنگتن می خواهیم به نظام سیاسی ما احترام بگذارد.»
او از اوباما به سبب تغییر سیاست هایش در قبال کوبا قدردانی کرد.
 
کاسترو همچنین گفت کوبا قبل از آن که آمریکا تحریم های چند دهه ای اقتصادی را علیه هاوانا لغو کند با «مشکلات بسیاری» رو به روست زیرا آمریکایی- کوبایی های در تبعید تلاش خواهند کرد در «این روند اخلال ایجاد کنند.»
 
به گزارش خبرگزاری رویترز، اوباما وعده داد تحریم های اقتصادی را علیه کوبا لغو کند اما این کنگره تحت کنترل جمهوری خواهان است که باید چنین کاری انجام دهد. کاسترو اعلام کرد در نشست آمریکا در پاناما در ماه آوریل شرکت خواهد کرد و احتمالا برای نخستین بار از سال گذشته که در مراسم خاکسپاری نلسون ماندلا با یکدیگر دست دادند ، با یکدیگر ملاقات خواهند کرد.

برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

پرویز امینی که چندسالی است از سوی برخی رسانه های اصولگرا به عنوان یک تحلیل گر سیاسی معرفی و با وی مصاحبه های زیادی انجام شده و در میزگردهای متعددی شرکت کرده،آخرین نامه اش با سانسور شدید مواجه شد.

اخبار,اخبار سیاسی , اصولگرایان

نامه وی خطاب به آقایان مصباح،احمدخاتمی،موحدی کرمانی و ... که علیه سخنان آیت الله سیدمحمدخامنه ای نوشته شده بود در اغلب رسانه های اصولگرا بایکوت شد.

متن نامه پرویز امینی به شرح زیر است:
جضرات آقایان جنتی، مصباح یزدی، حائری شیرازی، موحدی کرمانی، خاتمی، حدادعادل، شریعتمداری، هرندی، توکلی، جلیلی و دیگر خانم‌ها و آقایان اصولگرا و انقلابی

چند روز از انتشار مطلبی که امام در آن کانالیزه معرفی و توسط دیگران اداره می‌شده است (ادعای همیشگی نهضت آزادی و جریان منتظری که تا جعل دست خط امام توسط سید احمد آقا پیش رفت) و شهید بهشتی تمامیت خواه و لیبرال (ادعای بنی صدری‌ها و متحجرین) و هاشمی در رقابت با منتظری دنبال بستن با آمریکا بوده است (تا این حد که مهدی هاشمی معدوم قربانی این رقابت شده است)، می‌گذرد و شما زبان در کام برده‌اید و انگار نه انگار.

در این مطلب هم به امام و هم به شهید بهشتی و هم به تاریخ انقلاب و هم به هاشمی ظلم شده است و تا این زمان همه ادعای انقلابی و خط امامی و اصول گرایی شما زیر سؤال است. شما رقیب سیاسی خود را به استفاده ابزاری از امام متهم می‌کردید و الان خود شما با سکوت خود درباره این اظهارات به همین اتهام متهمید.

شما متهمید که رقابت با هاشمی آنقدر برای شما موضوعیت دارد که می‌توان از کنار ظلم به امام در برابر حمله به هاشمی گذشت و خم به ابرو نیاورد. شما متهمید مخالفت با کسی مثل هاشمی آنچنان موضوعیت دارد که می‌توان انصاف و جوانمردی درباره او را زیر پا گذاشت.

آقایان و خانم‌ها اگر نسبت به امام و شهید بهشتی و تاریخ انقلاب و انصاف و جوانمردی احساس دین نمی‌کنید، لااقل برای رفع اتهام از خودتان با این اظهارات تعیین تکلیف کنید و موضع مشخص بگیرید.


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

تحلیل دلایل تلاش عربستان سعودی برای کاهش قیمت های جهانی نفت، خوشبینی وزیر خارجه ایتالیا به مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5، بازتاب سخنان وزیر دفاع ایران درباره خطوط قرمز کشور در عراق و برنامه رئیس مجلس ایران برای سفر به سه کشور منطقه، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

تحلیل دلایل تلاش عربستان سعودی برای کاهش قیمت های جهانی نفت، خوشبینی وزیر خارجه ایتالیا به مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5، بازتاب سخنان وزیر دفاع ایران درباره خطوط قرمز کشور در عراق و برنامه رئیس مجلس ایران برای سفر به سه کشور منطقه، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است. 

 
واکنش عربستان سعودی به رویکرد غرب در مذاکرات هسته‌ای ایران
 
به گزارش «تابناک»، در ادامه مطالب منتشره طی روزهای اخیر درباره موضوع قیمت های جهانی نفت، روزنامه «نشنال پست» کانادا طی تحلیلی به بررسی دلایل خودداری عربستان سعودی از کاهش میزان تولید خود – که به کاهش فزاینده قیمت های نفت منجر شده – پرداخته است. این روزنامه می نویسد سعودی ها بر این باورند که غرب قصد دارد در مذاکرات هسته ای با ایران، به خواسته های جمهوری اسلامی ایران تن دهد و از دید آن ها، ضربه زدن به قیمت های جهانی نفت و فراهم کردن زمینه برای کاهش قیمت ها، ابزاری است که با استفاده از آن می توان در مقابل این روند مقاومت کرد.
 
واکنش عربستان سعودی به رویکرد غرب در مذاکرات هسته‌ای ایران
 
در همین حال، در مطلبی مربوط به موضوع هسته ای، خبرگزاری «ترند» از خوشبینی وزیر خارجه ایتالیا به روند مذاکرات هسته ای ایران و غرب خبر داده است. این خبرگزاری می نویسد پائولو جنتیلونی، وزیر خارجه ایتالیا، روز گذشته نسبت به کسب نتیجه ای بهتر در مذاکرات هسته ای ایران در سال 2015 ابراز خوشبینی کرده است. وی گفته امیدوار است تا تاریخ ژوئن 2015، نتیجه مورد نظر از مذاکرات هسته ای حاصل شود. وزیر خارجه ایتالیا همچنین ضمن اشاره به نقش مهم ایران در مبارزه با گروه تروریستی داعش، گفته ایران می تواند به مبارزه بین المللی با تروریسم پیوسته و جوامع مسلمان شیعه را نیز با خود همراه کند. 
 
واکنش عربستان سعودی به رویکرد غرب در مذاکرات هسته‌ای ایران
 
اما در میان دیگر مطالب، خبرگزاری «آناتولی» ترکیه اظهارات اخیر وزیر دفاع ایران را بازتاب داده که درباره خطوط قرمز ایران در عراق سخن گفته است. این خبرگزاری می نویسد حسین دهقان، وزیر دفاع ایران گفته در صورتی که اماکن مقدس در عراق از سوی داعش یا هر گروه مسلح دیگری مورد تهدید قرار گیرند، ایران فوراً علیه این گروه ها وارد شده و مداخله خواهد کرد. وی همچنین افزوده: «امنیت ما برایمان بسیار مهم است. اگر تهدیدی تروریستی در نزدیکی مرزهای ما وجود داشته باشد، ما دست به اقدام خواهیم زد». دهقان همچنین گفته در صورت درخواست کمک دولت عراق، ایران آماده فراهم کردن کمک برای این کشور است. 
 
واکنش عربستان سعودی به رویکرد غرب در مذاکرات هسته‌ای ایران
 
در نهایت، در مطلبی دیگر درباره عراق، سایت خبری «عراقی نیوز» از برنامه رئیس مجلس ایران برای سفر به عراق خبر داده است. این سایت می نویسد علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران قصد دارد طی هفته آینده به عراق، سوریه و لبنان سفر کند. سفر منطقه ای لاریجانی روز یکشنبه آغاز خواهد شد و شامل دیدار با همتایان خود در کشورهای مذکور و همچنین دیگر مقامات این سه کشور خواهد بود. وی همچنین با این مقامات درباره مهمترین تحولات منطقه ای و نیز اوضاع امنیتی موجود در منطقه با مقامات عراق، لبنان و سوریه گفت و گو خواهد کرد.

برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

اخبار,اخبار سیاسی ,سفر روحانی به خراسان‌جنوبی

رئیس‌جمهور و هیئت دولت چهارشنبه هفته جاری به استان خراسان‌جنوبی می‌روند.

به گزارش تسنیم، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور و هیئت وزیران چهارشنبه هفته جاری در یازدهمین سفر استانی خود به استان خراسان‌جنوبی می‌روند.

دیدار عمومی با مردم، دیدار و سخنرانی در جمع علما، ایثارگران و خانواده‌های شهدا، روحانیون و طلاب و شرکت در جلسه سرمایه‌گذاران استانی از عمده برنامه‌های رئیس‌جمهور عنوان شده است.

برگزاری نشست‌خبری با خبرنگاران استانی نیز آخرین برنامه رئیس‌جمهور در استان خراسان‌جنوبی خواهد بود.

روحانی پیش از این به استان‌های خوزستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری، اردبیل، خراسان‌رضوی، زنجان و گلستان سفر کرده است.


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

خبرخونه حقوقی با خبرهایی از جمله دریافت جایزه سالیانه حقوق بشر به وزیر کشورمان ، ابطال مصوبه مربوط به پرداخت بیمه جانبازان، نقض حقوق بشر در کشورهای مدعی دموکراسی و... همراه شماست

به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، یکی از حوزه‌هایی که اقشار مختلف جامعه خبرهای آن را پیگیری می‌کنند بخش حقوقی و قضایی است که این حوزه تمامی اخبار مربوط به حوادث، برگزاری دادگاه‌ها و پرونده‌های قضایی را در خود جای داده است.
 
باتوجه به دغدغه عموم جامعه برای اطلاع از روند پرونده‌های حقوقی و اتفاقاتی که در دستگاه قضا رخ می‌دهد، بر آن شدیم که در خبرخونه  حقوقی به تشریح رویدادهای مهمی که طی این هفته در دستگاه قضا اتفاق افتاده بپردازید.
 
پنجشنبه‌های هر هفته برای مرور مهمترین وقایع حقوقی با خبرخونه حقوقی همراه شما هستیم، منتظر ما باشید...

جایزه سالیانه حقوق بشر به وزیر بهداشت و درمان رسید  
 
هیات ارزیابی و داوری جایزه ویژه سالیانه حقوق بشر در کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران در بخش جایزه به بهترین تلاش‌های کارگزاران دولتی در یک سال گذشته، ضمن تقدیر از فعالیت‌های انجام شده برای تدوین اسناد مشخصی در زمینه حقوق شهروندی از سوی بخش‌های مختلف نهاد ریاست جمهوری و تلاش‌های قابل توجه برخی وزارتخانه‌ها از جمله وزارت راه و شهرسازی، وزارت آموزش و پرورش و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان حفاظت از محیط زیست برای پیشبرد حقوق مردم در حوزه‌های تخصصی تابعه خود، نهایتا «سیدحسن قاضی زاده هاشمی» وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی را حائز بالاترین امتیاز جهت کسب جایزه سالیانه حقوق بشر دانست. متن کامل خبر را اینجا ببینید.
 

 


تنظیم لایحه‌ جرم اسیدپاشی در قوه قضاییه و دولت/ تشدید مجازات‌ برای کاهش این جرم

با توجه به اینکه این روزها مقام‌های کشورمان در تلاش هستند که مسئله اسیدپاشی شفاف سازی شود، بنابراین معاومن حقوقی و پارلمانی وزیر دادگستری در این رابطه گفت: شدید مجازات‌ها در کاهش جرم اسیدپاشی امری غیرقابل انکار است و می‌تواند نقش بازدارندگی قوانین را به نحو موثرتری بازگو کند.
 
"عبدالعلی میرکوهی" ادامه داد: بحث‌های مقدماتی پیرامون تشدید جرم اسیدپاشی در قوه قضاییه و دولت مطرح است، چرا که این جرم نیازمند شفاف‌سازی است. 
 
وی تصریح کرد: در حال حاضر قوه قضاییه و دولت  در صدد است به منظور  بررسی جرم اسیدپاشی و اینکه این جرم حکم محاربه یا افساد فی‌الارض را دارد یا خیر  لایحه‌ای را تهیه کند و آن را برای تصویب تقدیم مجلس شورای اسلامی کند.
 
معاون حقوقی و پارلمانی وزیر دادگستری در پایان خاطر نشان کرد: در اینکه جرم اسیدپاشی حکم محاربه، فساد فی‌الارض و ... اختلاف وجود دارد، اما تصمیم نهایی بر این است که در این زمینه لایحه‌ای ارائه شود تا در زمینه این جرم قوانین و مجازات‌ها روشن شود.


قضات با هوشیاری و بصیری مانع ورود افراد سودجو به دستگاه قضا شوند  
 
«غلامحسین اسماعیلی» صبح روز یکشنبه 23 آذر به طور سر زده از حوزه قضایی بخش لواسانات بازدید و از نزدیک با همکاران قضایی و اداری به گفتگو پرداخت.
 
وی تصریح کرد: وظیفه ما ارتقاء مستمر این امیدواری مردم است و باید مواظب باشیم برخی افراد سودجو و فرصت‌طلب و متجاوز به حقوق مردم و جامعه نتوانند از قوه قضائیه جهت رسیدن به اهداف شوم و پلید خود به عنوان تکیه‌گاه استفاده کنند، همچنین لازم است قضات ما هوشیار بوده و با بصیرت و درایت خود مانع نفوذ این افراد به دستگاه قضا و استفاده ابزاری از عدلیه توسط آن‌ها شوند.

ابطال مصوبه مربوط به الزام «راه‌آهن شهری تهران» به پرداخت حق‌بیمه جانبازان  
 
هیات عمومی دیوان عدالت اداری مصوبه شعبه ۱۳ تامین اجتماعی تهران روز یکشنبه 23 آذر مبنی بر الزام شرکت بهره‌برداری راه‌آهن شهری تهران و حومه به پرداخت حق بیمه جانبازان را غیرقانونی دانست و آن را ابطال کرد.

 
بر اساس گردش کار این پرونده شرکت بهره‌برداری راه‌آهن شهری تهران و حومه به موجب دادخواستی ابطال نامه شماره ۲۳۶۲۷۴ - ۱۸/ ۱۱/ ۱۳۹۰ شعبه ۱۳ تامین اجتماعی تهران را خواستار شد.

 


رهایی 8 زندانی از مجازات قصاص طی سال جاری


«حبیبی» دادستان عمومی و انقلاب ارومیه در مورد گذشت خانواده‌های مقتولان از اجرای حکم قصاص و تبعات انسانی این امر در جامعه گفت: خانواده‌های مقتولان و بستگان آن‌ها که در راه نجات اعدامی‌ها تلاش کردند در خاطره‌ها باقی می‌مانند و این اقدام قابل ستایش است و از نظر شرع اسلام امر بسیار پسندیده‌ای را انجام داده‌اند و نزد خداوند از اجر و پاداش بالایی برخوردار هستند.

وی در ادامه افزود: تلاش برای بخشش محکومان و گسترش فرهنگ گذشت و رافت از دیرباز در کشور اسلامی‌مان وجود داشته است که در سال‌های اخیر نیز خوشبختانه این مسئله گسترش چشمگیری یافته است. متن کامل را اینجا ببینید.


وکیل مهدی هاشمی: زمان جلسه بعدی دادگاه "مهدی هاشمی" مشخص نیست  

دادگاه مهدی هاشمی تا به حال 23 جلسه را به خود اختصاص داده، در حالی که وکیل وی گفته بود که جلسه بعدی وی بعد از اربعین اعلام می شود اما تکنون خبری نیست!

وکیل مدافع مهدی هاشمی گفت: تشکیل و برگزاری دادگاه به عهده ما نیست و هنوز در ارتباط با زمان بعدی جلسه دادگاه به ما ابلاغی داده نشده است.
 
ارسال حکم انفصال دائم «سعید مرتضوی» از قضاوت به اجرای احکام

«سعید مرتضوی» پرونده‌های مختلفی در دستگاه قضا دارد یکی از این پرونده‌ها جنایت‌های کهریزک است که در رابطه با آن قاضی دادگاه حکم انفصال دائم وی از شغل قضاوت داده بود این در حالی است که سرپرست دادگاه‌های کیفری استان تهران از ارسال حکم انفصال دائم سعید مرتضوی از قضاوت به اجرای احکام خبر داد.

"محسن افتخاری" گفت: اصل حکم سعید مرتضوی در ارتباط با  انفصال دائم وی از قضاوت تایید شده و برای اجرا به اجرای احکام ارسال شده است.
گفتنی است؛ آذرماه سال 91 بود که رسانه‌ها اعلام کردند پرونده 3 قاضی مرتبط با پرونده کهریزک به نام‌های قاضی حداد معاون وقت امنیت دادسرای تهران، قاضی علی‌اکبر حیدری فر معاون دادستان و قاضی سعید مرتضوی دادستان وقت تهران روی میز قاضی مدیرخراسانی است. بعد اعلام شد که دادستانی تهران علیه این سه قاضی ۳ هزار صفحه پرونده و ۸۵ صفحه کیفرخواست آماده کرده و به قاضی مدیرخراسانی ارائه کرده است. متن کامل را اینجا ببینید.

آمریکا به راحتی یک پلیس قاتل را تبرئه می‌کند/ نقض حقوق بشر در کشورهای مدعی دموکراسی  

 
در سالروز وحدت میان حوزه و دانشگاه رئیس دستگاه قضا در جمع دانشجویان دانشگاه علوم قضایی حضور یافت و گفت: در دنیایی زندگی می‌کنیم که سقوط اخلاقی در آن بسیار دیده می‌شود، مثلا شخص جوانی را که تسلیم پلیس است می‌کشند و پلیس تبرئه می‌شود و هر روز شاهد کشته شدن یک سیاهپوست در آمریکا هستیم و باید گفت این چه قانونی است که در چنین وضعیتی پلیس را تبرئه می‌کند؟

آیت‌الله «صادق آملی لاریجانی» در سالروز وحدت حوزه و دانشگاه در جمع دانشجویان دانشکده قضایی گفت: مراسم اربعین پیام روشنی را به کشورهای استکباری داشته و پیام آن این است که اسلام و حب اهل بیت(ع) یک نیروی بی‌پایانی است که به مردم قدرت می‌بخشد. متن کامل را اینجا ببینید.


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

مرحله اصلی رزمایش محمدرسول الله از 4 دی ماه با رمز محمد رسول الله آغاز و تا روز 10دی با حضور یگان‌های سطحی و زیرسطحی برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران، امیرسرتیپ عبدالرحیم موسوی جانشین فرمانده کل ارتش در نشست خبری که به مناسبت انجام رزمایش بزرگ ارتش جمهوری اسلامی برگزار شد اظهار داشت: رزمایش به نام نامی حضرت محمد رسول الله نامگذاری گردیده و مرحله اصلی آن از 4 دی ماه آغاز و در روز 10 دی ماه با رژه یگان های زیرسطحی، سطحی و هوایی و با نمایش قدرت به پایان خواهد رسید.
 
وی ادامه داد: رزمایش‌ها معمولا از قبل پیش‌بینی‌های آن انجام شده و گسیل نیروها زودتر صورت می‌گیرد و هم اکنون رزمندگان ارتش مشغول انجام وظایف خود هستند.  
 
جانشین فرمانده کل ارتش تصریح کرد: وسعت منطقه رزمایش حدود 2میلیون و 200هزار متر مربع (850 هزار مایل مربع) که در دریا از مدار ده درجه از شمال اقیانوس هند تا شرق تنگه هرمز و در بخش زمین بخش اعظمی استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان است.  
 
وی با اشاره به برشمردن حضور یگان‌های مختلف زمینی، دریایی و پایگاه‌های نیروی دریایی سپاه و یگان های احتیاط بسیج استان سیستان و بلوچستان در رزمایش گفت: متخصصان وزارت دفاع در بخش‌هایی که لازم باشد و سامانه‌هایی که در آن نقش داشته باشند حضور پیدا کرده و آن‌ها را بررسی می‌کنند.  
 
امیرسرتیپ موسوی با اشاره به این که رزمایش براساس تهدیدات یگان‌ها به صورت واقعی وارد عمل می‌شوند تاکید کرد: قدرت اصلی ما معنویت محوری و ولایت مداری بوده اما برای ارتقای آمادگی رزمی و توان دفاعی در برابر تهدیدات هر آنچه که از امکانات مادی نیاز داشتیم فراهم کرده و تاکتیک‌های نوین و عملیات‌های مشترک را منطبق برتهدید تمرین می‌کنیم و در این رزمایش آنچه را که مانع پخش ندارد توسط رسانه‌ها پخش می‌شود و بقیه در سوابق موجود باقی مانده و زمانی که مانع پخش آن برطرف شد پخش خواهد شد.  
 
جانشین فرمانده کل ارتش ادامه داد: نکته جدید در این رزمایش به منظور انتقال هرچه کاملتر و واقعی‌تر تجربه به افسران جوان تر در کنار هر قرارگاه بوده و باید همه وظایف پیش‌بینی شده به طور کامل انجام شود.
 
وی با برشمردن ویژگی‌های رزمایش اظهار داشت: مشترک بودن رزمایش و اقدام ارتش با سه نیرو و قرارگاه پدافند هوایی به عنوان یک مشت واحد، گستردگی  و وسعت منطقه رزمایش، حضور در دریا تا مدار ده درجه، تحکیم پیوندهای ارتش و مردم برای دفاع همه جانبه و گسترده ازکشور، انطباق عملیات با تهدیدات پیش‌بینی شده، تشکیل قرارگاه‌ها و رده‌های جوانان، ارزیابی کفایت طرح‌های پیش‌بینی شده برای مقابله با تهدیدات، ارتقای توان رزمی یگان ها، تمرین اقدامات فرماندهی مشترک و بررسی نحوه عملکرد یگان‌های حاضر در رزمایش، شناسایی نقاط قوت و ضعف‌های تاکتیکی و آزمایش سامانه‌ها و تجهیزات و انتقال تجربه به جوانان از جمله ویژگی‌های این رزمایش است.

امیرسرتیپ موسوی با بیان این که ماکشوری هستیم که به فکر سلطه گری و سلطه پذیری نیستیم اظهار داشت: ارتقای توان دفاعی و امادگی رزمی ما در راستای تدوین صلح و دوستی است و ما با حضور بیگانگان در منطقه مخالفیم و به همین دلیل شعار رزمایش نمایش اقتدار و صلح و دوستی پایدار در سایه وحدت اسلامی و منطقه‌ای است.
 
جانشین فرمانده کل ارتش در پاسخ به سوال خبرنگار دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران درباره این که اولویت آغاز رزمایش با کدام نیرو است گفت: شروع رزمایش با نیروی زمینی بوده اما محوریت این رزمایش وزن سنگین آن نیروی دریایی می‌باشد و همواره در این ایام سلسله رزمایش‌هایی را نیروی دریایی انجام می‌دهد که با حضور تمامی نیروها و با پیاده‌سازی تاکتیک‌ها و تکنیک‌های رزمی همراه است.
 
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران درباره این که سهم و نقش نیروها در رزمایش چگونه است تاکید کرد: از نظر وزن نمی‌توانیم آن‌ها را با هم مقایسه کنیم اما نیروی زمینی و دریایی نقش سطحی و ماورکننده داشته و قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا و نهاجا از روز شروع رزمایش با امکانات خود آن را پشتیبانی می‌کند که رزمایش‌ها همواره با یک سری حوادث پیش‌بینی نشده مواجه هستند که درباره آن‌ها نیز تصمیم گیری خواهد شد.  
 
امیرسرتیپ موسوی گفت: پیام صلح و دوستی به کشورهای منطقه یکی از پیام‌های ما بوده و برای کسانی که هنوز پس از سی و اندی سال دور از مرزها افکار شیطانی داشته و خوی استکباری دارند پیام رزمایش دفاع از آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی و دفاع از ملت ایران است و نشان دهنده این موضوع است که فشار تهدید و تحریم بی‌تاثیر بوده و پیام روشن ما این است که اگر کشوری به خدای بزرگ و مردم خود تکیه کند عزت و استقلال را کسب کرده و هیچ نیازی به تکیه به دیگران ندارد.  
 
جانشین فرمانده کل ارتش ادامه داد: در بخش‌هایی از این رزمایش فرصتی برای حضور نیروها و تمرین تاکتیک‌ها بوده و در این رزمایش مبارزه با تروریسم را نیز تمرین می‌کنیم.
 
وی با اشاره به توانایی نیروهای هوایی، دریایی و زمینی برای مقابله با تهدیدات براساس آنچه که تصور دارند تاکید کرد: در این عملیات نیروی هوایی دارای نقش‌های دفاعی، پشتیبانی، تمرینی و تاکتیکی است.
 
امیرسرتیپ موسوی در پاسخ به سوالی درباره تعاملات ارتش و سپاه و رقابت‌هایی که در این موضوع وجود دارد تاکیدکرد: ارتش و سپاه پاسداران دو برادر بوده و هر کدام تلاش می‌کنند زودتر پیش مرگ خانواده بوده و هر کدام سینه به سینه با دشمن رقابت می‌کنند و ارتش و سپاه پاسداران رقابت های علمی و نظامی زیادی دارند و تلاش می‌کنیم در عرصه‌های مختلف نقش آفرینی کنیم اما ارتش و سپاه دارای یک آرمان و یک کشور و یک فرمانده بوده و یک فرمانده که فرماندهی معظم کل قوا می‌باشد هستند.  
 
جانشین فرمانده کل ارتش اضافه کرد: هیچ گاه سپاه در کنترل ارتش یا ارتش در کنترل سپاه نبوده و همواره بین ارتش و سپاه پاسداران رفاقت و برادری وجود دارد.  
 
در ادامه نشست خبری مشترک رزمایش محمد رسول الله امیردریادار سیاری درباره توان موشکی جمهوری اسلامی ایران در رزمایش اظهار داشت: با انواع پرتاب موشک‌های سطح به سطح و ساحل به دریا در رزمایش ایفای نقش خواهیم کرد و نیروی دریایی سپاه پاسداران که یک پایگاه در جاسک و یک پایگاه در چابهار دارد در رزمایش شرکت می‌کند.  
 
وی در پاسخ به سوالی درباره خارج شدن نیروهای بیگانه از منطقه رزمایش افزود: منطقه رزمایش از تنگه هرمز تا مدار ده درجه بوده و در داخل خلیج فارس یا آب‌های بین‌المللی اگر نیروها حضور داشته باشند ما به آن کاری نداشته اما در زمان انجام رزمایش و تمرینات و شلیک موشک اطلاعیه می‌دهیم و باید آن‌ها منطقه را ترک کنند واگر منطقه را ترک نکنند هر اتفاقی که بیفتد مسئول آن خود آن‌ها هستند.  
 
فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: گسترش منطقه رزمایش از مدار ده درجه بوده و آب‌های بین‌المللی به محض این که 40 کیلومتر از ساحل ایران فاصله گرفته می‌شود شروع شده و ناوگروه‌ نیروی دریایی در خلیج عدن هم در آب‌های بین‌المللی به ایفای نقش خواهد پرداخت.
 
سیاری در پاسخ به سوال دیگری درباره تعداد و تنوع هواپیماهای بدون سرنشین و شرکت پهپاد آرکیو 170 ایرانی در رزمایش تاکید کرد: استفاده پهپاد ساحلی که ماموریت گشت، شناسایی و رزمی دارد و پهپادهای دریاپایه که روی ناوشکن ها قرار دارند در این رزمایش مورد استفاده قرار می‌گیرد و آرکیو 170 ایرانی در رزمایش شرکت نمی‌کند و نیروهای مسلح ما در هر لحظه آماده دفاع از مرزها و منافع کشور هستند و تدبیر رهبر معظم انقلاب این است که شب حمله‌ای فکر کنیم و نیروی دریایی در این مسیر گام برمی‌دارد.

در ادامه این نشست امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا گفت: براساس اعلام نظر ایکائو آسمان ایران امن‌ترین آسمان خاورمیانه بوده و این موضوع اینجا نمود پیدا می‌کند که وقتی هواپیمای ایساف وارد حریم آسمانی جمهوری اسلامی می‌شود به اشتباه خود پی برده و به سمت مقصد خود رهسپار می‌گردد  و وظیفه قرار گاه پدافند هوایی این است که آسمان منطقه را رصد کند و با جمع آوری اطلاعات حریم هوایی را ایمن کند.
 
وی ادامه داد: قرارگاه پدافند هوایی در یک گستره 133 هزار کیلومتر مربعی رزمایش ایفای نقش می‌کند و در سامانه‌های پدافند هوایی ارتش و سپاه حدود سه هزار نفر به صورت مستقیم و 10هزار نفر هم پشتیبانی می‌کنند تا به هماهنگی در شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور کمک کنند.
 
در ادامه نشست خبری رزمایش مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران امیرسرتیپ کیومرث حیدری جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: به تعبیر فرماندهی معظم کل قوا توان نیروی زمینی محوری و ستون فقرات ارتش بوده و این نیرو با توجه به منویات مقام معظم رهبری به سمت چابک‌سازی گام برمی‌دارد و در این رزمایش با همین هدف در بیش از 43 هزار کیلومتر مربع حضور دارد و در مجموع نیروی زمینی در 27 رسته تخصصی شرکت می‌کند و در یک سامانه فرماندهی مقتدر قابلیت خود را نشان می‌دهد.
 
وی ادامه داد: نیروی زمینی در بخش آفندی و پدافندی و انتقال سریع نیرو انجام وظیفه خواهد کرد و حضور تیپ 55 هوابرد که با استفاده از ناوگان نهاجا وارد عمل می‌شود و یگان ویژه تیپ 65 که در نبرد ساحلی و پدافندی خواهیم داشت نشان دهنده توانمندی این نیرو خواهد بود.  
 
امیرحیدری تاکید کرد: رسته زرهی در نبرد نیروی زمینی گوشه‌ای از تاکتیک‌ها را پیاده خواهد کرد و در بخش پهپاد و هوانیروز هم گوشه‌هایی از توان و قدرت خود را که از تجارب سنوات گذشته است نشان داده و منتقل خواهیم کرد.  
 
در ادامه این نشست امیرسرتیپ دوم حسین چیت‌فروش سخنگوی نیروی هوایی در رزمایش گفت: ما در جایگاه خودمان از بیش از 9 هواپیمای مختلف اعم از بمبرهای متوسط، کوچک و سنگین و شکاری و بمب افکن‌ها را خواهیم داشت و نیروی هوایی یک نیروی واکنش سریع و آماده به خدمت بوده که نقش پشتیبانی را با حضور گروهی از هواپیماها خواهد داشت.  
 
سخنگوی نیروی هوایی در رزمایش در پایان خاطر نشان کرد: کلیه پایگاه‌های نهاجا در این رزمایش درگیر هستند و هر جا که لازم باشد ایفای نقش می‌کنیم و کشف و شناسایی و اقدامات آفندی و پدافندی در این رزمایش پیگیری خواهد شد. 


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

روز گذشته خبر از سر گیری روابط دیپلماتیک میان آمریکا و کوبا به طور رسمی اعلام شد. واقعه ای تاریخی که می تواند تأثیرات مهمی بر آینده سیاست های ایالات متحده در قاره آمریکا داشته باشد. در این میان، منابع خبری غربی روندی که به برقراری روابط میان دو کشور منجر شده را فاش کرده اند که تا حد زیادی مشابه روند طی شده در موضوع هسته ای ایران بوده است.

روز گذشته خبر از سر گیری روابط دیپلماتیک میان آمریکا و کوبا به طور رسمی اعلام شد. واقعه ای تاریخی که می تواند تأثیرات مهمی بر آینده سیاست های ایالات متحده در قاره آمریکا داشته باشد. در این میان، منابع خبری غربی روندی که به برقراری روابط میان دو کشور منجر شده را فاش کرده اند که تا حد زیادی مشابه روند طی شده در موضوع هسته ای ایران بوده است.

 
به گزارش «تابناک»، خبرگزاری «رویترز» با انتشار مطلبی به موضوع از سرگیری روابط دیپلماتیک میان آمریکا و کوبا پرداخته و می نویسد پیشرفت های قابل توجه در این زمینه، از بهار سال 2013، یعنی از زمانی آغاز شد که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، اجازه انجام مذاکرات مخفیانه با دولت کوبا را صادر کرد. درست مشابه همان تاکتیکی که برای آغاز روند گفت و گوهای هسته ای میان ایران و آمریکا به کار گرفته شده بود.
 
بالاخره پس از ماه ها گفت و گوی غیرعلنی در کانادا و همچنین واتیکان که یکی از مقامات ارشد کوبایی در آن ها شرکت داشت، روابط دو کشور روز سه شنبه و در پی گفت و گوی تلفنی باراک اوباما با رائول کاسترو، همتای کوبایی خود وارد مرحله جدیدی شد. در این گفت و گو که یک ساعت به طول انجامید، آخرین گام های لازم برای پایان دادن به نیم قرن روابط خصمانه میان دو طرف برداشته شد. 
 
در پی این تحول، یک مقام دولت آمریکا که نخواست نامش فاش شود گفت: «اوباما بر این باور است که اگر یک موضوع در سیاست خارجی ایالات متحده وجود داشته باشد که تاریخ مصرف آن گذشته است، سیاست این کشور در قبال کوباست». 
 
این مقام آمریکایی گفته پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان، نقشی کلیدی در بهبود روابط میان آمریکا و کوبا ایفا کرده است. در اوایل تابستان سال جاری، پاپ با ارسال نامه های جداگانه ای برای اوباما و کاسترو، از آن ها خواست نسبت به تبادل زندانیان و بهبود روابط اقدام کنند. زمانی هم که پاپ در ماه مارس و در واتیکان میزبان اوباما بود، موضوع مذاکرات مخفیانه با کوبا در محور بحث ها قرار داشت. 
 
به گفته مقامات آمریکایی، مذاکرات محرمانه انجام شده میان طرفین، از طریق دفاتر حافظ منافعی که هر یک از دو کشور در پایتخت طرف مقابل تأسیس کرده بود و همچنین از طریق هیئت نمایندگی کوبا در سازمان ملل پیگیری می شد. افزون بر این، جان کری، وزیر خارجه آمریکا در تابستان امسال چهار بار با همتای کوبایی خود به صورت تلفنی گفت و گو کرد که البته منحصراً بر موضوع سرنوشت یک آلن گراس، تبعه آمریکایی زندانی در کوبا متمرکز بود. 
 
اما نخستین دیدار رو در روی مقامات آمریکایی و کوبایی که موضوع تبادل زندانیان و برقراری روابط دیپلماتیک در آن محوریت داشت، در ماه ژوئن 2013 در کانادا انجام شده بود. ریاست هیئت آمریکایی در این مذاکرات و همچنین گفت و گوهای انجام شده در واتیکان را بن رودز، از مشاوران نزدیک اوباما و همچنین ریکاردو زونیگا، کارشناس امور آمریکای لاتین در شورای امنیت ملی آمریکا بر عهده داشتند.
 
گفتنی است سال گذشته و پس از دستیابی ایران و گروه 1+5 به توافق مقدماتی هسته ای، منابع غربی چنین اعلام کردند که آمریکا از ماه ها پیش مذاکراتی مخفیانه را با مقامات ایرانی در مسقط، نیویورک و ژنو برگزار کرده اند که زمینه حصول توافق هسته ای را فراهم کرده است. گفته شده سرپرستی هیئت آمریکایی را در آن گفت و گوها ویلیام برنز، قائم مقام وزارت خارجه آمریکا و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید بر عهده داشته اند.

برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

وقتی دولت روسیه با وجود اینکه پول موشک‌های اس ٣٠٠، را از ایران دریافت داشته، از تحویل موشک‌ها به ایران خودداری می‌کند و در امضای قطع‌نامه‌های شورای امنیت علیه ایران در کنار دیگر کشورهاست، چرا دولت ایران با تکیه بر دانش و هوش فرزندان خود سلاح‌های مورد نیازش را تولید و تأمین نکند؟

نخستین چاه نفت در عربستان به سال ١٩٣٧ میلادی حفر شد که چهره اقتصادی این کشور را تغییر داد. از سال ١٩۵٠ تا سال ٢٠٠۶ عربستان سعودی سلاح و تجهیزاتی به ارزش ٨/٧٩ میلیارد دلار از امریکا خریداری کرد. جالب است بدانیم اسراییل از سال ١٩۴٩ تا ٢٠٠٧ یعنی حدود ۶٠ سال، ۶/۵٣ میلیارد دلار کمک نظامی از امریکا دریافت کرده است.

به دیگر سخن، امریکا طی شصت سال گذشته، تنها به اسراییل و عربستان ۴٠٠/١٣٣ میلیارد دلار اسلحه و کمک نظامی فقط به این دو داده و این سلاح‌ها در منطقه انباشت شده‌اند. هم‌اکنون عربستان سعودی قراردادی به ارزش ۶٠ میلیارد دلار با امریکا منعقد کرده است.

هدف عربستان و اسراییل بر تقویت بنیه دفاعی خود با به‌کارگیری سلاح‌های جدید و بازنگری در برنامه دفاعی سنتی‌شان است. هفته‌نامه التحریه طی گزارش مبسوطی می‌نویسد... از نیمه قرن گذشته، سیاست تسلیحاتی در خاورمیانه اساسا تحت تأثیر منازعه عربی – اسراییلی و طبیعت نظام دو قطبی جهانی قرار داشته است، اما بعد از جنگ اول خلیج فارس در منطقه، تحولی در نوع سلاح‌های جنگی در منطقه پدید آمد. نقش و اهمیت سلاح‌های هوشمند، باعث شده که کشورهای منطقه دنبال این نوع سلاح‌ها باشند؛ موشک‌های کروز، جنگنده‌های شبح یا بدون سرنشین، موشک‌های هوا به زمین و هوشمند با لیزر و اشعه مادون قرمز.

غرب با بزرگ‌نمایی مسأله هسته‌ای ایران و ترساندن دیگر کشور‌ها و همچنین ضرورت حمایت از حوزه‌های نفتی منطقه ـ که شریان اقتصادی دنیای صنعتی هستند ـ از سال ٢٠٠٨ احتمال تعرض به ایران را گسترش داد؛ تعرض از ناحیه امریکا و اسراییل یا هر دو. با این تفاسیر‌ اوضاع ایران چه وضعی پیدا می‌کند؟ در سال ٢٠١١ میخاییل دمیتریوف، رئیس اداره فنی و همکاری نظامی روسیه اعلام کرد...‌

‌حجم قراردادهای تسلیحاتی این سال درمنطقه خاورمیانه ۴٨ میلیارد دلار است که در مقایسه با سال ٢٠١٠، ۵/٩ میلیارد دلار افزایش یافته است. در همین سال است که دولت روسیه قرارداد سپر موشکی اس٣٠٠ را که با ایران بسته بود، تحت فشار اسراییل و دیگر کشور‌ها غربی لغو کرد. سوریه هم که قرار بود موشک‌های کــروز (یا خونت) (yakhont) را از روسیه دریافت کند که برد آن ٣٠٠ کیلومتر بود به این بهانه که ممکن است چنین موشک‌هایی به دست حزب‌الله لبنان یا فلسطینی‌های غزه بیفتد لغو کرد؛ موشک‌هایی که مسیر آن مستقیم و ارتفاع آن کم و به سطح آبی می‌رسد که برفراز آن حرکت می‌کند و به همین اعتبار رصد کردن و کشف آن با رادار مشکل است.

علاوه بر امریکا دولت انگلیس نیز طی سال ٢٠٠٩ تا ٢٠١٠ حدود ٨/١ میلیارد پوند سلاح به خاورمیانه صادر کرده است. آخرین توافق امریکا و عربستان که به اطلاع کنگره رسیده است خرید سلاح به ارزش ۵/۶٠ میلیارد دلار است که شامل ۴٨ جنگنده اف‌١۵ و ١۵٠ بالگرد هجومی و دیگر سلاح‌هاست که انگار عربستان خود را آماده جنگی منطقه‌ای می‌کند.
 
علاوه بر آن، کنگره امریکا میزان کمک‌های نظامی خود به اسراییل را در سال جاری از ۵/٢ میلیارد دلار به ٣ میلیارد دلار افزایش داده است و چون قرارداد فروش ۴٨ جنگنده اف ١۵ را با عربستان منعقد کرده، موافقت کنگره را برای تجهیز ارتش اسراییل به جنگنده اف ٣۵ به جهت ضمانت امریکا از قدرتمند‌تر کردن ارتش اسراییل از همسایگانش جلب کرده است. رقابت تسلیحاتی در منطقه وارد حوزه‌های جدید مانند زیردریایی‌ها، موشک‌های کروز دوربرد و تقویت قدرت دفاعی در دریا‌ها هم شده است. در سال ٢٠٠٨ امارات مبادرت به خرید سیستم دفاعی موشکی به ارزش ١٧ میلیارد دلار کرد و خرید باتری‌های پاتریوت ضد موشکی و سیستم دوربرد تاد (thaad) و همچنین قرارداد خرید جنگنده اف ١۶ را امضا کرده است.

جالب است بدانیم دولت امریکا کشور کوچک امارات را به شرکت در رزمایش هوایی – پرچم سرخ (redflag) در صحرای نوادا دعوت کرد. از برنامه تسلیحاتی دیگر کشور‌ها مانند عراق و پاکستان در می‌گذریم. دیگر همسایه ما ترکیه اخیرا در شمار کشورهای صادر‌کننده سلاح در خاورمیانه قرار گرفته است. حجم صادرات ترکیه در سال ٢٠١١ به حدود ۵/١ میلیارد دلار رسید و طی سال‌های گذشته رونق روبه رشدی داشته است در حالی که ترکیه با همه کشورهای منطقه خصوصا ایران، عربستان، امارات و رژیم اسراییل روابط رو به گسترش دارد و با تکیه برمشی میانه‌روانه حزب اعتدال و توسعه توانسته در بازار پررونق اسلحه منطقه سهم مناسبی را به خود اختصاص دهد.

علاوه بر تسلیحات و تجهیزات دفاعی، امروزه سلاح‌های دومنظوره یعنی سلاحی که هم استفاده نظامی داشته باشد، هم استفاده درون شهری برای مقابله با خیزش‌های مردمی روبه رشد مورد استفاده کشورهایی است که داعیه حمایت از حقوق بشر را دارند. ترکیه، هلند، کانادا، علاوه بر روسیه و امریکا جزو کشورهایی هستند که انواع سلاح‌هایی را که برای اهداف داخلی و تقابل با جریان‌های مخالف داخلی است تولید کرده و به فروش می‌رسانند؛ سلاح‌هایی که بیشتر برای مبارزه با جریان‌های داخلی است تا اهداف نظامی خارجی، حال پرسش این است در چنین منطقه و با چنین برنامه و اهدافی که دیگران دارند، کشور ما چه باید بکند؟

وقتی در رسانه‌ها می‌خوانیم که دکتر ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در نشست وزرای امور خارجه در مسقط وقتی که برنامه موشکی ایران را پیش کشیدند با ناراحتی جلسه را ترک کرد، وقتی دولت روسیه با وجود اینکه پول موشک‌های اس ٣٠٠، را از ایران دریافت داشته زیر فشار غرب و اسراییل از تحویل موشک‌ها به ایران خودداری می‌کند به عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری ما که بخشی اعظم تجارت خارجی کشورمان با این کشور است و در امضای قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران در کنار دیگر کشورهاست و به عنوان شریکی غیرقابل اعتماد از سالیان دور شناخته می‌شود و همیشه با مهره ایران در بازی شطرنج جهانی شرکت داشته است، چرا دولت ایران با تکیه بر دانش و هوش فرزندان خود سلاح‌های مورد نیازش را تولید و تأمین نکند؟

در دنیایی که دانشمندان ما حتی در ‌کشور از تعرض و حمله دشمنان کشورمان در امان نیستند و امثال دکتر تهرانی‌مقدم‌ها، جان بر سر باور و ایمان خود می‌گذارند، آیا حمایت از برنامه موشکی کشورمان تا وقتی که مسابقه تسلیحاتی یا بهتر بگویم خرید تسلیحاتی در پناه دلارهای نفتی در میان کشورهای منطقه وجود دارد راه‌حل دیگری پیش پای کشورمان وجود دارد؟

برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

پدر دو شهید عراقی گفت: تکفیری‌ها با الله‌اکبر، الله‌اکبر سر از بدن پسرم جدا می‌کردند و جاسم تا آخرین لحظه فقط می‌گفت یازهرا(س).

مشرق، نزدیک اذان ظهر بود؛ ازدحام جمعیت انقدر زیاد بود که جا برای نماز خواندن هم به سختی یافت می‌شد. تقریبا وسط بین‌الحرمین نشستیم. کنار مردی که آرام ذکر می‌گفت و با آرامش خاصی گنبد حرم اباالفضل العباس(ع) را نگاه می کرد.

چند دقیقه که گذشت گریه های مردی که در کنارمان نشسته بود زیاد و زیادتر می‌شد تاجایی که توجه‌مان را به خودش جلب کرد وقتی چشمش به نگاه‌های ما خورد ناگهان خودش شروع به حرف زدن کرد.

"فرزندانم را داعش سر بریده و الان دلم برایشان تنگ شده" این اولین جمله ای بود که با همان چشمان اشک بار به ما گفت. ما که از آن جمله و اشک‌های آن مرد شوکه شده بودیم، دلمان می خواست درددل‌های آن مرد عراقی را بشنویم و درخواست کردیم برایمان تعریف کند.

 

 

وقتی دلش آرام گرفت و گریه‌هایش تمام شد پیشنهاد ما را پذیرفت و شروع به حرف زدن کرد. اهل کرکوک و ترک زبان بود؛ پای پیاده برای زیارت اربعین عازم کربلا شده بود تا به قول خودش دلش آرام گیرد. در ادامه بخشی از مصاحبه ما با این پدر شهید را می خوانید.

* اسم فرزندانتان چه بود و کی شهید شدند؟

احمد و جاسم. احمد ۷ رمضان و جاسم ۱۴ رمضان شهید شد.

* ارتشی بودند یا نیروی داوطلب؟

داوطلبانه به جنگ رفتند.

* پسرانتان چند ساله بودند؟

احمد ۲۲ ساله و جاسم ۱۸ ساله.

* چند تا بچه دارید؟

یک پسر و سه دختر دیگر دارم.

* بچه ها را خودتان به جنگ فرستادید؟

وقتی آیت الله سیستانی فتوای جهاد دادند، بچه ها به صورت داوطلب به جنگ رفتند.

* شما راضی بودید؟

بله، به شرافتم راضی بودم که برای حکم جهاد بروند. ما تا خون ندهیم اسم اسلام و شیعه باقی نمی ماند. به این اذان قسم من راضی هستم آن یک پسر هم به جنگ برود و شهید بشود.

به اینجا که رسیدیم پدر شهید باز هم شروع به گریه کردن کرد و در همان حال گریه از نحوه شهادت پسرانش گفت.

پسرانم را سر بریدند وقتی جاسم را شهید می کردند با موبایل خود جاسم فیلم برداری کردند و بعدها این موبایل به دست ما رسید. تکفیری‌ها با الله اکبر الله اکبر سر از بدن جاسم جدا می‌کردند و جاسم تا آخرین لحظه فقط می گفت یازهرا، یازهرا..


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

آقای خاتمی در جمعی که اصلاح‌طلبان حضور داشتند عنوان کردند که برای انتخابات آینده با آیت ا...هاشمی و آقای روحانی هماهنگ خواهند کرد.به نظر هم می‌رسد که آقای خاتمی با آیت ا...هاشمی و آقای روحانی در زمینه انتخابات مجلس آینده مشورت‌هایی را داشته و در آینده هم خواهند داشت».این جملات سخنان علی تاجرنیا نماینده مجلس ششم است. به همین منظور و برای تحلیل عملکرد مجلس نهم و همچنین بررسی رویکرد اصلاح‌طلبان و اصولگرایان برای انتخابات مجلس آینده «آرمان» با وی گفت‌وگو کرده است که در ادامه از نظر می‌گذرانید. .

اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

به ادامه مطلب مراجعه کنید


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

وقتي دولت روسيه با وجود اينكه پول موشك‌هاي اس ٣٠٠، را از ايران دريافت داشته از تحويل موشك‌ها به ايران خودداري مي‌كند و در امضاي قطعنامه‌هاي شوراي امنيت عليه ايران در كنار ديگر كشورهاست ،چرا دولت ايران با تكيه بر دانش و هوش فرزندان خود سلاح‌هاي مورد نيازش را توليد و تامين نكند؟

نخستين چاه نفت در عربستان به سال ١٩٣٧ ميلادي حفر شد كه چهره اقتصادي اين كشور را تغيير داد، از سال ١٩٥٠ تا سال ٢٠٠٦ عربستان سعودي سلاح و تجهيزاتي به ارزش ٨/٧٩ ميليارد دلار از امريكا خريداري كرد. جالب است بدانيم اسراييل از سال ١٩٤٩ تا ٢٠٠٧ يعني حدود ٦٠ سال ٦/٥٣ ميليارد دلار كمك نظامي از امريكا دريافت كرده.

به ديگر سخن، امريكا طي ٦٠ سال گذشته تنها به اسراييل و عربستان ٤٠٠/١٣٣ ميليارد دلار اسلحه و كمك نظامي فقط به اين دو داده و اين سلاح‌ها در منطقه انباشت شده‌اند، هم‌اكنون عربستان سعودي قراردادي به ارزش ٦٠ ميليارد دلار با امريكا منعقد كرده است.

هدف عربستان و اسراييل بر تقويت بنيه دفاعي خود از طريق به كارگيري سلاح‌هاي جديد و بازنگري در برنامه دفاعي سنتي‌شان است. هفته‌نامه التحريه طي گزارش مبسوطي مي‌نويسد... از نيمه قرن گذشته، سياست تسليحاتي در خاورميانه اساسا تحت تاثير منازعه عربي – اسراييلي و طبيعت نظام دو قطبي جهاني قرار داشته است، اما بعد از جنگ اول خليج فارس در منطقه تحولي در نوع سلاح‌هاي جنگي در منطقه پديد آمد. نقش و اهميت سلاح‌هاي هوشمند باعث شده كه كشورهاي منطقه دنبال اين نوع سلاح‌ها باشند؛ موشك‌هاي كروز، جنگنده‌هاي شبح يا بدون سرنشين، موشك‌هاي هوا به زمين و هوشمند با ليزر و اشعه مادون قرمز.

غرب با بزرگنمايي مساله هسته‌يي ايران و ترساندن ديگر كشورها و همچنين ضرورت حمايت از حوزه‌هاي نفتي منطقه كه شريان اقتصادي دنياي صنعتي هستند از سال ٢٠٠٨ احتمال تعرض به ايران را گسترش داد، تعرض از ناحيه امريكا و اسراييل يا هر دو. با وضع بالا اوضاع ايران چه وضعي پيدا مي‌كند؟ در سال ٢٠١١ ميخاييل دميتريوف، رييس اداره فني و همكاري نظامي روسيه اعلام كرد...

 حجم قراردادهاي تسليحاتي اين سال درمنطقه خاورميانه ٤٨ ميليارد دلار است كه در مقايسه با سال ٢٠١٠، ٥/٩ ميليارد دلار افزايش يافته است. در همين سال است كه دولت روسيه قرارداد سپر موشكي اس٣٠٠ را كه با ايران بسته بود، تحت فشار اسراييل و ديگر كشورها غربي لغو كرد، سوريه هم كه قرار بود موشك‌هاي كــروز (يا خونت) (yakhont) را از روسيه دريافت كند كه برد آن ٣٠٠ كيلومتر بود به اين بهانه كه ممكن است چنين موشك‌هايي به دست حزب‌الله لبنان يا فلسطيني‌هاي غزه بيفتد لغو كرد؛ موشك‌هايي كه مسير آن مستقيم و ارتفاع آن كم و به سطح آبي مي‌رسد كه برفراز آن حركت مي‌كند و به همين اعتبار رصد كردن و كشف آن با رادار مشكل است.

علاوه بر امريكا دولت انگليس نيز طي سال ٢٠٠٩ تا ٢٠١٠ حدود ٨/١ ميليارد پوند سلاح به خاورميانه صادر كرده است. آخرين توافق امريكا و عربستان كه به اطلاع كنگره رسيده است خريد سلاح به ارزش ٥/٦٠ ميليارد دلار است كه شامل ٤٨ جنگنده اف‌١٥ و ١٥٠ بالگرد هجومي و ديگر سلاح‌هاست كه انگار عربستان خود را آماده جنگي منطقه‌يي مي‌كند.
 
 
علاوه بر آن، كنگره امريكا ميزان كمك‌هاي نظامي خود به اسراييل را در سال جاري از ٥/٢ ميليارد دلار به ٣ ميليارد دلار افزايش داده است و چون قرارداد فروش ٤٨ جنگنده اف ١٥ را با عربستان منعقد كرده، موافقت كنگره را براي تجهيز ارتش اسراييل به جنگنده اف ٣٥ به جهت ضمانت امريكا از قدرتمند‌تر كردن ارتش اسراييل از همسايگانش جلب كرده است. رقابت تسليحاتي در منطقه وارد حوزه‌هاي جديد مانند زيردريايي‌ها، موشك‌هاي كروز دوربرد و تقويت قدرت دفاعي در درياها هم شده است. در سال ٢٠٠٨ امارات مبادرت به خريد سيستم دفاعي موشكي به ارزش ١٧ ميليارد دلار كرد و خريد باتري‌هاي پاتريوت ضد موشكي و سيستم دوربرد تاد (thaad) و همچنين قرارداد خريد جنگنده اف ١٦ را امضا كرده است.

جالب است بدانيم دولت امريكا كشور كوچك امارات را به شركت در رزمايش هوايي – پرچم سرخ (redflag) در صحراي نوادا دعوت كرد. از برنامه تسليحاتي ديگر كشورها مانند عراق و پاكستان در مي‌گذريم. ديگر همسايه ما تركيه اخيرا در شمار كشورهاي صادر‌كننده سلاح در خاورميانه قرار گرفته است. حجم صادرات تركيه در سال ٢٠١١ به حدود ٥/١ ميليارد دلار رسيد و طي سال‌هاي گذشته رونق روبه رشدي داشته است در حالي كه تركيه با همه كشورهاي منطقه خصوصا ايران، عربستان، امارات و رژيم اسراييل روابط رو به گسترش دارد و با تكيه برمشي ميانه‌روانه حزب اعتدال و توسعه توانسته در بازار پررونق اسلحه منطقه سهم مناسبي را به خود اختصاص دهد.

علاوه بر تسليحات و تجهيزات دفاعي، امروزه سلاح‌هاي دومنظوره يعني سلاحي كه هم استفاده نظامي داشته باشد، هم استفاده درون شهري براي مقابله با خيزش‌هاي مردمي روبه رشد مورد استفاده كشورهايي است كه داعيه حمايت از حقوق بشر را دارند. تركيه، هلند، كانادا، علاوه بر روسيه و امريكا جزو كشورهايي هستند كه انواع سلاح‌هايي را كه براي اهداف داخلي و تقابل با جريان‌هاي مخالف داخلي است توليد و به فروش مي‌رسانند؛ سلاح‌هايي كه بيشتر براي مبارزه با جريان‌هاي داخلي است تا اهداف نظامي خارجي، حال پرسش اين است در چنين منطقه و با چنين برنامه و اهدافي كه ديگران دارند، كشورما چه بايد بكند؟

 وقتي در رسانه‌ها مي‌خوانيم كه دكتر ظريف وزيرامورخارجه كشورمان در نشست وزراي امور خارجه در مسقط وقتي كه برنامه موشكي ايران را پيش كشيدند با ناراحتي جلسه را ترك كرد، وقتي دولت روسيه با وجود اينكه پول موشك‌هاي اس ٣٠٠، را از ايران دريافت داشته زير فشار غرب و اسراييل از تحويل موشك‌ها به ايران خودداري مي‌كند به عنوان بزرگ‌ترين شريك تجاري ما كه بخشي اعظم تجارت خارجي كشورمان با اين كشور است و در امضاي قطعنامه‌هاي شوراي امنيت عليه ايران در كنار ديگر كشورهاست و به عنوان شريكي غيرقابل اعتماد از ساليان دور شناخته مي‌شود و هميشه با مهره ايران در بازي شطرنج جهاني شركت داشته است، چرا دولت ايران با تكيه بر دانش و هوش فرزندان خود سلاح‌هاي مورد نيازش را توليد و تامين نكند؟

در دنيايي كه دانشمندان ما حتي در داخل كشور از تعرض و حمله دشمنان كشورمان در امان نيستند و امثال دكتر تهراني‌مقدم‌ها، جان بر سر باور و ايمان خود مي‌گذارند، آيا حمايت از برنامه موشكي كشورمان تا وقتي كه مسابقه تسليحاتي يا بهتر بگويم خريد تسليحاتي در پناه دلارهاي نفتي در ميان كشورهاي منطقه وجود دارد راه‌حل ديگري پيش پاي كشورمان وجود دارد؟


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

حسین مرعشی عضو حزب کارگزاران سازندگی در جمع دانشجویان یاسوجی مطالبی را مطرح کرد از جمله اینکه مجلس کنونی تهی از کفایت است.

اخبار,اخبارسیاسی,حسین مرعشی

به گزارش فارس از یاسوج، حسین مرعشی عضو حزب کارگزاران سازندگی با حضور در جمع دانشجویان یاسوجی در دانشگاه علوم پزشکی و سالن حکیم جرجانی این شهر سخنانی ایراد کرد و به سئوالاتی پاسخ داد که حاشیه‌هایی را نیز به دنبال داشت.

** دعوت از حسین مرعشی در این دانشگاه پس از آن صورت گرفت که بسیاری از شخصیت‌های استان از قبل نسبت به ساختارشکنی برخی سخنرانان در دانشگاه‌های استان موضع‌گیری کرده بودند و ائمه جمعه در خطبه‌ها نسبت به حضور افراد ساختارشکن هشدار داده بودند.

** در این آیین مطابق معمول رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشگاه یاسوج و معاونین، مرعشی را همراهی می‌کردند در حالی که در مراسم سخنرانی عباس سلیمی‌نمین در همین دانشگاه خبری از این افراد نبود و پایبندی به اعتدال‌گرایی تا حدود زیادی مشخص شد.

** حسین مرعشی در قسمت اول برنامه که سخنرانی بود، تلویحاً به این نکته اشاره کرد که اولویت ما انرژی هسته‌ای نیست و کشور چین را مثال زد که وقتی از کار نظامی‌گری و ساخت سلاح هسته‌ای دست کشید و وارد بازار اقتصادی شد اوضاع و احوال خوب امروزی را پیدا کرد.

** عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی در پاسخ به سؤال دانشجویی که از حل مشکلات کشور در طول مدت 100 روز از سوی رئیس‌جمهور خبری نشد و اکنون پس از 500 روز هنوز مشکلات به حال خود پابرجاست اظهار داشت: روحانی مدعی نشد که 100 روزه مشکلات کشور را حل می‌کند بلکه قول داد که 100 روزه مشکلات را برای مردم بازگو خواهد کرد.

** وی در این نشست در خصوص وزارت علوم و قضایای مربوط به آن گفت: ما در دانشگاه محبوب هستیم و روحانی هم برای احترام به این ذائقه دانشجویان که ما را می‌پسندند اصرار بر وزیری با گرایش سیاسی مورد پسند دانشجویان داشت و امروز هم شما بروید و در دانشگاه‌ها محبوب شوید تا وزیر علوم از جنس شما بگذارند.

** مرعشی مشکلات دولت گذشته را مربوط به رئیس‌جمهور ندانست و با بیان اینکه در دوره پیش از انقلاب هم نخست وزیرها از جمله هویدا هر چند مروج بهاییت بودند اما فساد مالی نداشتند، تصریح کرد: معتقدم که اگر احمدی‌نژاد شخصا مشکلی داشت دستگاه قضایی با او برخورد می‌کرد، اما مشکلات به دیگران برمی‌گشت که می‌بینیم دستگاه قضایی برای معاون اول وی و بابک زنجانی حکم صادر کرده است.

** برخی افراد حاضر در سالن معتقد بودند که مجری برنامه چه در برنامه سخنرانی منتجب‌نیا و چه در سخنرانی مرعشی خود یکی از عوامل ایجاد تنش بوده چرا که در هنگام سؤال دانشجویان طیف مقابل به حالت بسیار ناشیانه و یک‌طرفه اجازه صحبت به طرف مقابل را نمی‌داد.

** مرعشی در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان که برای له شدن مردم زیر چرخ اقتصاد با نسخه کارگزارانی‌ها چه حرفی دارید، از وی در خصوص مشکلاتی که آقازاده‌ها برای کشور ایجاد کرده‌اند سؤال کرد که مرعشی در جواب عنوان کرد: در دوره آقای هاشمی هر ساله نرخ رشد اقتصادی شش درصدی را داشتیم و نرخ تورم هم 22 درصد بود.

وی خاطرنشان کرد: برای مثال خودم چند دوره نماینده کرمان در مجلس بودم و مسئولیت داشتم و روزی که مقام معظم رهبری به کرمان سفر کردند حدود 300 هزار نامه به دست ایشان رسید که در آن یک نامه هم حاوی شکایت مردم از ما نبود.

** مرعشی در خصوص سخنان اخیر روحانی و عصبانیت وی و بیان این جمله که از استبداد به خدا پناه می‌برم، افزود: روحانی از فشار شیاطین هم به خدا پناه می‌برد.

** عضو حزب کارگزاران سازندگی به دوران حضور خود در زندان هم اشاره کرد و گفت: سه تا پتوی سربازی در زندان به من داده بودند که برخی اوقات یکی را زیر سر می‌گذاشتم و بار دیگر آن را زیر پا پهن می‌کردم و در هنگام نماز جور دیگری از آن استفاده می‌کردم، اما در مجموع این 42 روز بازداشت به من بیش از 42 ماه حضور در دولت خوش گذشت.

** اما مهم‌ترین بخش سخنان عضو حزب کارگزاران سازندگی مربوط به مجلس فعلی و تشکیل مجلس آینده بود که گویی همه اهداف این سفر برای بیان این جمله بود «من مجلس فعلی را از نزدیک نمی‌شناسم، اما از دور که رفتارهای آن‌ها را با دولت و مسئولان پیگیری می‌کنم احساس من این است که روزی خوفی داشتیم که مجلس از کفایت تهی شود و اکنون این اتفاق افتاده است».

** مرعشی دولت اصلاحات را دنباله دولت کارگزاران دانست و با بیان اینکه اگر مردم آقای هاشمی را دوست نمی‌داشتند در انتخابات دوم خرداد به خاتمی رأی نمی‌دادند، تصریح کرد: آقای هاشمی طرفدار ناطق‌نوری نبود و اگر این‌گونه بود من به عنوان مرید آقای هاشمی و فائزه هاشمی به عنوان دختر ایشان به شهرهای مختلف سفر نمی‌کردیم و تبلیغ برای آقای خاتمی نمی‌شد.

** در پایات مرعشی در پاسخ به این سؤال خبرنگاران در خصوص ارتباط ناطق‌نوری با جریان اصلاحات و اینکه چرا در دوم خرداد از وی حمایت نشد و اکنون ناطق را متعلق به خود می‌دانند تنها به ذکر این نکته بسنده کرد که آقای ناطق استاد ما و تاج سر ماست.!


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

این اتفاق در حالی احتمالاً در روزهای ابتدایی زمستان پیش‌رو رنگ واقعیت به خود خواهد گرفت که در همین حال گمانه زنی‌ها درباره تغییرات در سینما نیز شدت گرفته است... در این میان حتی یکی از رسانه‌ها مدعی شد که پس از رفتن جعفری جلوه به تلویزیون، مدیرعامل خانه سینما از هیات امنای فارابی استعفاء داده که روابط عمومی خانه سینما در گفت و گو با «تابناک» این موضوع را قویاً تکذیب کرد.

پس از نقدهایی که درباره عملکرد تئاتر در دوره اخیر مطرح شده، بحث تغییر مدیریت تئاتر کشور شدت گرفته و این احتمال وجود دارد که این تغییرات در ابتدای زمستان پیش رو رخ دهد اما چه کسی قرار است جایگزین مدیر کنونی تئاتر کشور شود؟ ظاهراً مدیری که اکنون نیز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئولیت دارد.

به گزارش «تابناک»؛ تئا‌تر در سال‌های گذشته، دوران خوشایندی را پشت سر نگذاشت و یکی از بخش‌هایی که در حوزه فرهنگ به شدت دستخوش آسیب بود، حوزه تئا‌تر تلقی ‌و از این منظر تصور می‌شد علی جنتی، چهره‌ای شناخته‌ شده و کاربلد را برای حوزه تئا‌تر معرفی کند که ضمن برقراری وفاق در میان اهالی تئا‌تر، برنامه‌ای اثربخش برای بهبود فضای اقتصادی تئا‌تر کشور به عنوان دغدغه اصلی داشته باشد.

در این میان، انتصاب حسین طاهری با مدرک کار‌شناسی کارگردانی سینما و کار‌شناسی ارشد پژوهش هنر و سوابق فعالیت مستمر در مقام برنامه‌ساز و مسئول در تلویزیون به عنوان مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی به‌‌ همان میزان عجیب بود که انتصاب‌های سینمایی از میان اهالی تئا‌تر عجیب بود؛ اما به هر حال هر دو اتفاق رخ داد و هرچند جنس دوم انتصاب با نتایج مثبتی همراه بوده، انتصاب از جنس اول یا انتصاب یک سینمایی در تئا‌تر نتوانست کارساز باشد.

وضعیت به گونه‌ای پیش رفت که برخی عنوان کردند قادر آشنا آخرین مدیر مرکز هنرهای نمایشی در دولت پیشین علی‌رغم نقدهایی که به او وارد بود، عملکرد بهتری نسبت به مدیران کنونی حوزه تئاتر داشته و همین نقدها نسبت به عملکرد یک ساله مدیریت تئاتر، باعث شد تا احتمال جابجایی در تئاتر کشور قوت بگیرد و در نهایت حسین مسافر آستانه مدیر اسبق مرکز هنرهای نمایشی در دولت پیشین که مدیریت موسسه رسانه‌های تصویری را برعهده داشت، به عنوان جایگزین طاهری منصوب خواهد شد.

طاهری افزود: «در کارشناسی‌های اولیه‌ای که طی سه ماه گذشته در اداره ‌کل هنرهای نمایشی صورت گرفت، رقمی بالغ بر ۱۱۵ میلیارد تومان را برای بودجه سال ۹۴ تئا‌تر برآورد کرده بودیم، اما با توجه به محدودیت‌های بودجه کل کشور برای سال آینده، ناچار شدیم با ملاحظاتی، به ارائه بودجه ۶۰ میلیارد تومانی بسنده کنیم و نهایتاً ماه گذشته، آن را تقدیم معاونت امور هنری کردیم‌».

«تابناک» پس از این اظهارات عجیب متذکر شده بود، این آمار آنقدر غیرمنطقی و غیرطبیعی است که ‌کسی باور نمی‌کند، توسط یک مدیر ارائه شده باشد، چرا که در شرایطی که تنها ۳۰ درصد از بودجه ۹ میلیاردتومانی تئا‌تر کشور معادل ۳ میلیارد تومان تا این مقطع از سال تخصیص یافته و امسال نیز یکی از بد‌ترین سال‌ها برای تئا‌تر بوده، درخواست بودجه ۶۰ میلیاردی برای سال ۹۴ دور از تدبیر است و این پرسش را مطرح کرد که آیا وقت آن نرسیده تا در این حوزه بازنگری کرد و تئا‌تر کشور را به یکی از چهره‌های مورد وثوق اهالی تئا‌تر کشور سپرد؟

این اتفاق در حالی احتمالاً در روزهای ابتدایی زمستان پیش رو رنگ واقعیت به خود خواهد گرفت و بدین ترتیب در نهایت یک چهره تئاتری با سابقه روشن در صدر تئاتر قرار خواهد گرفت که در همین حال گمانه زنی‌ها درباره تغییرات در سینما نیز شدت گرفته است؛ گمانه زنی‌هایی که با طرح نام‌های مختلف همراه می‌شود و اکثر نام‌های مطرح شده جزو گزینه‌‌هایی اخذ مسئولیت‌های تازه نیستند و بعضاً در این میان اسامی مطرح می‌شود که در زمان مدیران پیشین سازمان سینمایی نیز پس از وقایع رخ داده در آن معاونت و به خصوص برای یکی از مدیران، پست گرفته بودند!

در این میان حتی یکی از رسانه‌ها مدعی شد که پس از رفتن جعفری جلوه به تلویزیون، محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما از هیات امنای فارابی استعفاء داده که روابط عمومی خانه سینما در گفت و گو با «تابناک» این موضوع را قویاً تکذیب کرد.


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

نتیجه به سرانجام نرسیدن تحقیق و تفحص‌ها، به جز ‌اینکه زمان و انرژی زیادی از دست‌اندرکاران و مجریان دو قوه می‌گیرد، ‌فشار مضاعفی را بر جامعه اعمال می‌کند و این مردم هستند که با تحمل این هزینه‌های کلان، تاوان بی‌سرانجامی تحقیقات انجام شده و نشده را می‌پردازند.

بودجه سنواتی امسال کشور نیز بموقع تقدیم مجلس شورای اسلامی شد؛ اما با نگاه به جداول و آمار و ارقام موجود در بودجه تقدیمی، مواردی وجود دارد که به نظر می‌رسد در نگارش ‌یا محاسبه‌اش، آن گونه که باید دقت نظر نشده و یا اینکه نگارندگان بودجه در صدد تصحیح آن در حین بررسی لایحه در کمیسیون تلفیق شده است، زیرا از این طریق فرصتی نیز نصیب بودجه نویسان و اهالی مجلس نشین می‌شود تا موارد ناقص‌ منتقی کامل شود.

به گزارش «تابناک»، در تهیه و نگارش بودجه، معمول ‌این است، نهادهایی که مستقیم زیر نظر دولت هستند، بودجه خود را پیشنهاد می‌دهند و مبالغ مورد نیاز پس از بررسی در معاونت راهبردی تقدیم مجلس می‌شود؛ یکی از این نهاد‌ها، مجلس شورای اسلامی است که بار دیگر بودجه خود را از راه همین لایحه به مجلس می‌آورد.

رقمی که در جدول شماره ۷ بودجه امسال برای مجلس شورای اسلامی در نظر گرفته شده، ‌۵۳۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان است که ۴۸۰ هزار میلیارد آن، مربوط به فعالیت‌های خود مجلس است؛ از این میزان، ۳۰۰ میلیارد تومان بابت اعتبارات هزینه‌ای (بودجه جاری) و ۱۸۰ میلیارد تومان برای طرح‌های عمرانی مجلس و نهادهای مربوط به آن پیش بینی شده است.
 

125 میلیارد تومان بی نتیجه خرج می شود؟


بر اساس این جدول، هزینه تمام‌شده هر یک از فعالیت‌های مجلس به این ترتیب محاسبه شده ‌که هر تحقیق و تفحص ۱۲۵ میلیون تومان، بررسی صلاحیت هر یک از وزرا یک میلیارد تومان، نظارت بر تعهدات بین‌المللی ۲۶۶ میلیارد تومان، شرح و تفسیر هر یک از قوانین عادی ۳.‌۵ میلیارد تومان، تدوین، بررسی و تصویب هر طرح از سوی نمایندگان ۴.‌۵ میلیارد تومان و بررسی و تصویب هر لایحه ۶.‌۷ میلیارد تومان هزینه‌ دارد.

همان گونه که گفته شد، این موارد‌ هزینه محاسبه شده برای هر واحد است. به این ترتیب که هزینه هر مورد تحقیق و تفحص ۱۲۵ میلیون تومان برآورد شده است. با این حال، در پیوست مورد نظر، تعداد هر فعالیت پیش‌بینی و کل هزینه هر فعالیت مجلس نیز محاسبه شده ‌که بر اساس آن با پیش‌بینی انجام ۴۰ مورد تحقیق و تفحص، هزینه کل تحقیق و تفحص‌های مجلس در سال آینده ۵ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. همچنین با پیش‌بینی سه مورد بررسی صلاحیت وزیران، مجموع بودجه بررسی صلاحیت وزیران در سال آینده سه میلیارد تومان است.

همچنین با پیش‌بینی بررسی و تصویب ۲۴ طرح و ۱۶ لایحه، مجموع بودجه پیش‌بینی شده برای بررسی طرح‌ها و لوایح مجلس ۲۱۴ میلیارد تومان است.

بر اساس جدول مورد اشاره، مجموع بودجه ۴۸۰ میلیارد تومانی مجلس شامل ۱۲ میلیارد تومان بودجه برای فعالیت‌های نظارتی، ۲۷۸ میلیارد تومان برای فعالیت‌های قانونگذاری، ۱۸۰ میلیارد تومان برای تکمیل ساختمان‌ها و خرید تجهیزات و ۱۰ میلیارد تومان برای توسعه فن‌آوری اطلاعات در نهاد قانونگذاری کشور است.

هرچند ‌به نظر می‌رسد، همه جزئیات این بودجه از زوایای مختلف از جمله نظارت‌های بین‌المللی ـ که مبالغ کلانی برای آن در نظر گرفته شده ـ و همچنین بررسی صلاحیت وزیران که از هم اکنون برای آن بودجه در نظر گرفته شده است، جای بحث و بررسی دارد.

اما نکته جالب دیگر در این میان، پیش بینی ۴۰ مورد تحقیق و تفحص است، مجلس شورای اسلامی با استناد به گزارش حاضر، ‌بالغ بر ۵ میلیارد تومان برای تحقیق و تفحص از نهاد‌های اجرایی در نظر گرفته است، حال آنکه به اذعان خود نمایندگان تحقیق و تفحص‌های مجلس بی‌ارزش است.

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاری‌ها با انتقاد از نحوه پیگیری پرونده‌های تحقیق و تفحص  گفت: انتظاری که مردم، مسئولین و نمایندگان از این بابت دارند تحقق پیدا نمی‌کند و ما نمایندگان مجلس تا به حال نتوانسته‌ایم یک ‌تحقیق و تفحصی را انجام بدهیم که به ‌نتیجه‌ای رسیده باشد.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه باید دو کار‌ اساسی درباره تحقیق و تفحص‌ها عملیاتی شود، افزود: نخست لازم است ‌با فرد یا افراد خاطی برخورد بشود. دوم نیاز است سیستم گذشته اصلاح شود؛ یعنی رویه‌ کج و غلطی که برقرار شده، اصلاح بشود.

نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه «من به یاد ندارم ‌در برخورد با تخلفات، مجازات‌ها و اصلاح سیستم‌ کامل و جامع عملیاتی شود، خاطرنشان کرد: پیشنهاد من این است که اشکالات برخورد با مفاسد اقتصادی اصلاح شود. در این میان رفع نقایص مجلس شورای اسلامی به عنوان نهاد نظارت‌کننده از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. گروه‌های تحقیق و تفحص در همین مجلس شورای اسلامی تشکیل می‌شود؛ لذا نیاز است ‌ابتدا به سازوکار گروه‌های تحقیق و تفحص‌ها توجه کرد.

اگر آن گونه که این نماینده مجلس می‌گوید تا کنون هیچ یک از تحقیق و تفحص‌های مجلس به نتیجه نرسیده است، چرا مجلس اصرار به انجام آن و اختصاص بودجه برای این کار دارد؟ البته تا کنون حرف و حدیث‌های زیاد در ارتباط با تحقیق و تفحص‌های در مجلس بود‌ و گاهی برخی از مسئولان و حتی برخی ‌نمایندگان مجلس، انجام تحقیق و تفحص را نوعی گرو‌کشی و فشار به دولت عنوان کرده‌اند.

تمام تفحص‌های که در مجلس انجام می‌شود به دلیل اینکه مجلس در جایگاه صدور حکم نیست، الزاما به قوه قضاییه فرستاده می‌شود. این قوه نیز موظف است به موضوعات ارسال شده از سوی مجلس به صورت ویژه رسیدگی کند؛ اما با توجه به سخنان این نماینده، نبود اسناد و مدارک کافی و یا مصالحه دو طرف به صورت نصفه و قبل از رسیدن به نتیجه نهایی پرونده مخدومه و یا از پیگیری ساقط می‌شود.

در پایان باید گفت، نتیجه به سرانجام نرسیدن تحقیق و تفحص‌ها، به جز ‌اینکه زمان و انرژی زیادی از دست‌اندرکاران و مجریان دو قوه می‌گیرد، ‌فشار مضاعفی را بر جامعه اعمال می‌کند و این مردم هستند که با تحمل این هزینه‌های کلان، تاوان بی‌سرانجامی تحقیقات انجام شده و نشده را می‌پردازند.


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

چنین حمله‌ای سیاستمداران پاکستانی را در برابر واقعیتی تلخ قرار داده است. در روابط خارج از قانون و نظم ارتش و سازمان‌های امنیتی پاکستان و احزاب سیاسی این کشور، نیروهای رسمی زیادی هستند که گروه‌های تندرویی مانند طالبان را، ابزاری استراتژیک برای مقابله با همسایگانی مانند ایران و هند و نیز تاثیرگذاری بر آینده افغانستان می‌دانند.

در دو دهه اخیر دنیا شاهد گروگانگیری‌های مرگبار زیادی بوده است. گروگان‌گیری مرگبار ژوئن 1995 در بیمارستانی در روسیه به وسیله جدایی‌طلبان چچنی به کشته شدن 150 نفر انجامید. گروگان‌گیری در تئاتری در مسکو در اکتبر 2000، به مرگ 133 گروگان و 40 مهاجم منجر شد و حمله اول سپتامبر 2004 یعنی روز شروع سال تحصیلی به مدرسه‌ای در بسلان روسیه نزدیک به 400 تن را به کام مرگ کشید.

به گزارش «تابناک»، همه این حوادث مرگبار با وجود همه تلخی‌های انها حداقل یک هدف مشخص اعلام شده داشتند. گروگان‌گیرها از دولت روسیه درخواست‌هایی مانند شناسایی استقلال چچن و یا عقب‌نشینی نیروهای روس از این جمهوری جمهوری فدراتیو روسیه را داشتند و چند روز طول کشید تا گروگانگیری با خونریزی‌های بزرگ به پایان برسد ولی حمله به مدرسه‌ای در پیشاور که روز سه‌شنبه این هفته به مرگ 132 دانش‌اموز و نه کارمند یک مدرسه انجامید، جز کشتن هر چه بیشتر هدفی نداشت.

هفت نفری که به گفته عاصم باجوه سخنگوی ارتش پاکستان عربی و روسی سخن می‌گفته‌اند، پس از ورود به مدرسه، کلاس به کلاس جلو رفته‌اند و به سوی هر کسی که در برابر آنها بوده، شلیک کرده‌اند.

جزئیاتی که تاکنون منتشر شده حاکی از این است که یکی از تروریست‌ها خود را در میان شصت دانش‌اموز منفجر کرده است. در یک کلاس دیگر، تروریست‌ها دانش‌اموزان را مجبور کرده‌اند به آتش کشیدن معلم خود را تماشا کنند. شدت این جنایات به حدی بود که ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان افغانستان نیز آن را محکوم کرده، خلاف اصول دانسته و به خانواده های کودکان کشته شده در پیشاور تسلیت بگوید.

گزارش‌ها حاکی از این است که بیشتر والدین دانش‌آموزان از شدت غم و غصه تعادل ذهنی خود را از دست داد‌ه‌اند و در حالی که با صدای بلند گریه می‌کنند در بیمارستان‌ها به دنبال یافتن اجساد فرزندانشان هستند. مردان جلوی بیمارستان‌ها برای اهدای خون صف کشیده‌اند و برخی خانواده‌ها 2 تا 3 فرزند خود را در مدرسه پیشاور از دست داده‌اند و دیگر امیدی به زندگی ندارند.

محمد خراسانی سخنگوی طالبان در اظهارات خود ضمن پذیرش مسئولیت حمله به مدرسه عمومی ارتش که حدود 1200 دانش‌آموز داشته است، هدف چنین حمله‌ای را چشاندن تلخی مرگ به خانواده ارتشی‌ها دانسته است.

 

 

چنین حمله‌ای سیاستمداران پاکستانی را در برابر واقعیتی تلخ قرار داده است. در روابط خارج از قانون و نظم ارتش و سازمان‌های امنیتی پاکستان و احزاب سیاسی این کشور که جریانات تندرو در بین آنها از زمان ریاست‌جمهوری ضیاءالحق به سرعت گسترش یافته و اکنون بخش‌هایی از این کشور را عملا از کنترل حکومت مرکزی خارج کرده‌اند، نیروهای رسمی زیادی هستند که گروه‌های تندرویی مانند طالبان را، ابزاری استراتژیک برای مقابله با همسایگانی مانند ایران و هند و نیز تاثیرگذاری بر آینده افغانستان می‌دانند.

به همین سبب بود که وقتی چند ماه پیش، ژنرال راحیل شریف فرمانده ارتش پاکستان برنامه حمله به طالبان در مناطق شمالی این کشور را شروع کرد، واکنش‌های همراه با نارضایتی و گونه‌هایی از همراهی با طالبان نیز در میان برخی احزاب سیاسی پاکستان مشاهده شد.

حالا و پس از کشتاری در بین غیرنظامیان که بزرگتر از همه کشتارهای اخیر در پاکستان بوده، سخنگوی ارتش پاکستان مدعی است که بعد از این عملیات تروریستی کسی نمی‌تواند از شبه‌نظامیان حمایت کند و اگر در داخل کشور اشخاصی باشند که از نظر سیاسی از افراطیون حمایت کنند مردم و ارتش پاکستان در برابر این افراد ایستادگی خواهند کرد. حادثه پیشاور برای بیداری تمام مردم کافی است و ادامه عملیات ارتش در وزیرستان شمالی را تأیید می کند.


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

جریاناتی که با علم به اینکه اعمالشان به نظام اسلامی آسیب می‌زند، ‌چنین کارهایی می‌‌کنند تا شاید چند صباح دیگر، باز بر بالای این بی‌اخلاقی‌ها، جامه قدرت ‌بر تن کنند، وگرنه چه دلیلی دارد که تریبونی باشند برای تخریب شهید بهشتی؟ چه لزومی دارد وی را تمامیت‌خواه بخوانند و همصدا با ادعاهای آن زمان بنی‌صدر شوند؟ آیا آنان نظر حضرت امام در مورد آیت‌الله شهید بهشتی را نمی‌دانند؟

در روزهای گذشته، یکی از نشریات کشور، مصاحبه مفصلی ‌با آیت الله سید محمد خامنه‌ای انجام داد؛ مصاحبه‌ای که انصافا‌ باید گفت، در آن ادعاهای سنگینی درباره نظام سیاسی، رهبری حضرت امام خمینی (ره)، نقش آیت الله دکتر بهشتی ـ البته با صفاتی ناپسند نسبت به ایشان ـ نقش آیت الله هاشمی و البته ادعاهایی گران و غیر قابل اثبات علیه ایشان، نقش مرحوم سید احمد خمینی و مرحوم آیت الله منتظری‌‌ بیان شده بود.

به گزارش «تابناک»، متأسفانه برخی ‌خبرگزاری‌های مدعی ارزشمداری هم، عباراتی را که مصاحبه شونده در مورد شهید بهشتی به کار برده بود، عینا در خبرگزاری‌های خود به کار بردند و برخی دیگر هم همه ادعاهای ‌اثبات‌ناشدنی در مورد آقای هاشمی رفسنجانی را استفاده کردند و تنها به حذف صفت تمامیت‌خواه ـ که سید محمد خامنه‌ای در مورد شهید بهشتی به کار برده بود ـ بسنده کرده بودند.

حجم ادعا‌ها در آن مصاحبه آنقدر گسترده بود که از پیش به نظر می‌رسید که آیت الله هاشمی هم به این ادعا‌ها پاسخ دهد و سرانجام هم وی به این مصاحبه واکنش نشان داد و البته آن ادعاهای سنگین، پاسخی تند و عتاب آلود ‌دریافت کرد.

اکنون دیگر آن مصاحبه و پاسخ آن‌ انجام شده و آنچه نمی‌باید می‌شد، شده است؛ اما اکنون سؤال از گروه هایی که دنبال دو قطبی کردن فضای جامعه هستند این است که با نبش قبر کردن حوادثی که صد‌ها شاهد زنده دارد و اتفاقا شخص رهبری انقلاب هم در جریان جزء به جزء تحولات آن سال‌ها بوده است، به دنبال چه هدفی هستند؟ چه کمکی با این ادعاپراکنی‌ها در جامعه دارند؟ ادعاهایی که نه خود آنان و نه مصاحبه شونده آنان قادر به اثبات آن نیستند و اتفاقا رهبری انقلاب، بار‌ها و بارها‌ در این مورد‌ خلاف ادعاهای آنان و مصاحبه شونده آنان، اظهاراتی را بیان کرده‌اند.

شاید اکنون عده ای از نیروهای افراطی که تیرشان به هدف خورده ‌و توانسته‌اند دو عالم با سابقه را رو در روی هم قرار دهند و به نوعی از آنان علیه همدیگر سخن بکشند. این خوشحالی‌ها البته زودگذر است. آنان شاید چند روزی سرمست افشاگری خود باشند و به زعم خود یکی از دشمنان خودساخته خود را که اتفاقا از ارکان‌های انقلاب اسلامی امام خمینی است، مورد هجمه قرار داده باشند، اما در میان‌مدت و دراز مدت، افراط و بد‌‌خواهی و بد‌اخلاقی آنان، دامن خود آنان را نیز خواهد گرفت.

غم انگیز‌ترین که پیشتر جامعه ایرانی هزینه این افراط گرایی ها را داده است و همه در ساله ای پیش خود عیان مشاهده کردند که نتیجه بی‌حرمتی‌های افراط گرایان هر دو جناح، چه بلایی بر سر جامعه ایرانی آورد و چه هزینه‌ها به کشور و نظام اسلامی که تحمیل نکرد!

جریان هایی  که عامدا و آگاهانه و با علم به اینکه اعمالشان به نظام اسلامی آسیب می‌زند، ‌چنین کارهایی می‌‌کنند تا شاید چند صباح دیگر، باز بر بالای این بی‌اخلاقی‌ها، جامه قدرت ‌بر تن کنند، وگرنه چه دلیلی دارد که تریبونی باشند برای تخریب شهید بهشتی؟ چه لزومی دارد وی را تمامیت‌خواه بخوانند و همصدا با ادعاهای آن زمان بنی‌صدر شوند؟ آیا آنان نظر حضرت امام در مورد آیت‌الله شهید بهشتی را نمی‌دانند؟

این روز‌ها کشور برای حرکت به سمت جلو‌ به آرامش نیاز دارد. این کشور و این نظام اسلامی که ثمره خون هزاران هزار شهید گرانقدر است، این روز‌ها آنقدر تحت فشار ظالمانه‌ترین فشارهای غربی و تهدیدات تکفیری و وهابیان هست که هر حرکتی در جهت به هم زدن آرامش آنان، جز خدمت به بیگانه و بازی در زمین آنان نیست.

برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

یکی از اتفاقاتی که در دوره جدید در بنیاد سینمایی فارابی رخ می‌دهد، ساماندهی نیروی انسانی که مدیران چند دوره اخیر برای عدم ورود به چالش سازمانی، حاضر به تعیین‌تکلیفشان نشده‌اند و ترجیح داده‌اند همین ساختار بدون بازدهی پابرجا بماند و حتی بر عدد این کارمندان نیز افزوده‌اند که طبیعتاً بودجه اندک سینمایی، صرف همین هزینه‌ها شده...

با بازگشت محمدرضا جعفری جلوه به سازمان صداوسیما و انتصاب رمضان‌علی حیدری خلیلی به سرپرستی بنیاد سینمایی فارابی، تغییرات بنیادینی که تاکنون در این نهاد رخ نداده بود، آغاز شد؛ تغییراتی که باید این بنیاد عظیم و کم‌بازده را به نهادی کوچک و متناسب با نیازهای روز برساند و سازوکارهایی که متناسب با سینمایی دهه ۶۰ طراحی شده، با تحول سینما روزآمد شود؛ اما دقیقاً قرار است چه تغییراتی رخ دهد؟

به گزارش «تابناک»، باشگاه سینمایی فارابی برای نخستین بار در سال ۱۳۵۶ با هدف گسترش فرهنگ سینمایی تأسیس شد و در خرداد ‌۱۳۶۲ همزمان با معاونت فخرالدین انوار توسط گروهی سه نفره متشکل از سیدمحمد بهشتی، محمدمهدی دادگو، محمدآقاجانی ـ که هر سه از برنامه‌ریزان صداوسیما بودند ـ و با حضور مهدی مسعودشاهی به عنوان نماینده معاونت سینمایی به منظور جهت‌دهی به محصولات سینمایی و اجرای سیاست‌های وزارت ارشاد در زمینهٔ سینما به بنیاد فارابی تغییر نام داد.

پس از این تغییر نام و هدف‌گذاری، مسئولیت‌ها برای نخستین دوره مدیریت این مجموعه نیز میان این سه نفر تقسیم ‌و بهشتی مدیرعامل، آقاجانی قائم‌مقام مدیر عامل و دادگو مدیر تولید و مسئول اجرایی بنیاد سینمایی فارابی شد و بدین ترتیب، امور تولید سینما در این بنیاد متمرکز شد، تا آنجا که حتی ارائه دوربین به پروژه‌های سینمایی نیز در اختیار فارابی بود، ولی با گذشت زمان و تغییر مدیریت‌ها و طبیعتاً تغییر مختصات سینمای جهان و ایران، نقش فارابی محدود و محدود‌تر شد.آغاز تغییرات در بنیادی که 70 درصد پرسنلش دیپلم و زیردیپلم هستند!

توسعه بخش خصوصی در سینما در ‌دو دهه بعد، بنیاد فارابی را از دهه ۸۰ کم‌بازده‌تر ساخت و اکنون با توسعه تکنولوژی دیجیتال و ناکارآمدی سیاست انحصار ابزارهای تحدید نظیر دوربین فیلمبرداری و همچنین امکان تولید کم‌هزینه‌ پروژه‌های سینمایی مستقل ـ که برخی تهیه‌کنندگان را از کمک مالی و تجهیزاتی فارابی بی‌نیاز کرده ـ عملاً بخش‌های مهمی از این بنیاد که در گذشته نقش استراتژیکی داشتند، کاملاً بازدهی‌شان را از دست داده‌اند یا بازدهی اندکی یافته‌اند.

عدم به روزرسانی نیروی انسانی و اکتفا به سرمایه‌های انسانی ـ که جذب‌ گروهی‌شان در‌‌ همان دهه ۶۰ نیز محل تأمل است ـ این بنیاد را به یکی از مجموعه‌های بزرگ تحت نظر سازمان سینمایی بدل کرده که مطابق با آمار‌ در دسترس، حدود ۷۰ درصد پرسنلش تحصیلات معادل دیپلم و زیردیپلم دارند و طبیعتاً در سینمای امروز دنیا که تخصص حرف اول را می‌زند، این نیروی انسانی یا باید به سطح آموزش عالی برسد و یا بازنشسته شود که گزینه نخست به شدت زمانبر و دور از دسترس خواهد بود.

در همین راستا، یکی از اتفاقاتی که در دوره جدید در بنیاد سینمایی فارابی رخ می‌دهد، ساماندهی نیروی انسانی  استکه مدیران چند دوره اخیر برای عدم ورود به چالش سازمانی، حاضر به تعیین‌ تکلیفشان نشده‌ و ترجیح داده‌اند، همین ساختار بدون بازدهی پابرجا بماند و حتی بر عدد این کارمندان نیز افزوده‌اند که طبیعتاً بودجه اندک سینمایی صرف همین هزینه‌ها شده است. البته میزان کوچک‌سازی این سازمان مشخص نیست، ولی این اتفاق به عنوان امری اجتناب ناپذیر رخ خواهد بود.

همچنین مدیریت مجموعه‌های تحت مدیریت بنیاد سینمایی فارابی از جمله سینمافرهنگ به مؤسسه سینماشهر که اساساً متولی سینماهای کشور است و پروژه دیجیتالی کردن سینما‌ها نیز توسط همین مؤسسه انجام شد، منتقل می‌شود و همزمان تجهیزات سخت‌افزاری دیگر از جمله تجهیزات سنگین فیلمبرداری فارابی نیز به این بخش منتقل خواهد شد. این امکان وجود دارد که در آینده‌ای نه چندان دور، این تجهیزات که به پروژه‌های سینمایی اجاره داده می‌شد و ارزشی کلان دارد، به بخش خصوصی واگذار شود.

بخش بین‌الملل فارابی نیز به مؤسسه رسانه‌های تصویری ـ که از این پس مسئولیت کل حوزه بین‌الملل سینما در آن متمرکز خواهد شد ـ انتقال خواهد یافت و در مقابل، مسئولیت اصلی رسانه‌های تصویری ـ که‌‌ همان خرید رایت فیلم‌های سینمایی برای شبکه خانگی بود و با توسعه بخش خصوصی به حاشیه رفته ـ به بنیاد سینمایی فارابی محول می‌شود؛ البته این یکی از وظایف جنبی این بنیاد گشته و در واقع بخش بین‌الملل فارابی حذف ‌و به رسانه‌های تصویری منتقل می‌شود.

همچنین وظیفه حمایت از تولید کارگردان‌های فیلم اولی سینما که پیش از این در اختیار مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بود، به بنیاد سینمایی فارابی منتقل خواهد شد. بنیاد سینمایی فارابی، تنها در حوزه سینمایی داخل کشور، مسئولیت حمایت از تولید پروژه‌های سینمایی را خواهد داشت و وظایف اجرایی مفصلی که با توسعه بخش خصوصی، حضور بخش دولتی در آن‌ها ضرورتی ندارد، کاملاً حذف خواهد شد و به همین ترتیب، ساختار عریض و طویل این مجموعه نیز کوچک خواهد شد.

این تغییرات اجتناب ناپذیر که باید به مرور زمان و متناسب با تغییر نقش دولت و فارابی در حوزه سینما رخ می‌داد، اکنون با استقرار حیدری خلیلی مشاور ایوبی و از مدیران سینمایی که در دوره شمقدری نیز نمایندگی معاون سینمایی در خانه سینما را بر عهده داشت، مطابق با پیش بینی «تابناک» آغاز خواهد شد و طی چهار ماه، تغییرات در فارابی کاملاً اجرایی می‌شود و سپس مدیرعامل قطعی جدید این بنیاد انتخاب و معرفی خواهد شد.


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

 یک نفر یا تعدادی افراد مسلح، ۲۴ آذر ماه، اقدام به گروگان‌گیری شماری از شهروندان در کافه‌ای در مرکز شهر سیدنی کرده‌اند؛ تصاویر نشان می‌دهد ‌در محل گروگان‌گیری پرچمی سیاه با نوشته‌های عربی وجود دارد. تازه‌ترین گزارش‌ها حاکی‌ است ‌سه نفر از گروگان‌ها موفق شده‌اند از این کافه فرار کنند.

یک نفر یا تعدادی افراد مسلح، ۲۴ آذر ماه، اقدام به گروگان‌گیری شماری از شهروندان در کافه‌ای در مرکز شهر سیدنی کرده‌اند؛ تصاویر نشان می‌دهد ‌در محل گروگان‌گیری پرچمی سیاه با نوشته‌های عربی وجود دارد. تازه‌ترین گزارش‌ها حاکی‌ است ‌سه نفر از گروگان‌ها موفق شده‌اند از این کافه فرار کنند.

 

 
اندرو اسکیپیون، بازرس پلیس ایالت نیو ساوث ولز، که سیدنی در آن قرار دارد، به خبرنگاران گفته است، «افراد مسلح در ساختمانی، در میدان مارتین، شمار نامشخصی از افراد را به گروگان گرفته‌اند‌».
 
گروگانگیری در سیدنی استرالیا
به نظر می‌رسد کسانی که پرچم را روی پنجره نگه داشته‌اند، کارکنان کافه هستند
 
شبکه تلویزیونی سی‌بی‌سی، کانادا، شمار گروگان‌ها را بیش از ۲۰ نفر عنوان کرده است؛ اما شبکه خبری اسکای‌نیوز استرالیا می‌گوید، نزدیک به ۱۳ نفر در یک مغازه شکلات‌فروشی به گروگان گرفته شده‌اند.
 
گروگانگیری در سیدنی استرالیا
 
 
وب‌سایت خبری «نیوز» استرالیا از قول مدیر اجرایی شرکت شکلات‌فروشی «لیند» که‌ گروگان‌گیری در کافه‌ای از آن انجام شده، این احتمال را مطرح کرده که بین ۴۰ تا ۵۰ نفر در آن باشند.
 
گروگانگیری در سیدنی استرالیا
 تصویر یکی از کارکنان کافه "گروگان‌ها "که موفق شده از کافه فرار کند

در ادامه اخبار مربوط به این حادثه به صورت لحظه به لحظه با رعایت اولویت در انتها اضافه می‌گردد؛

۱- پلیس استرالیا می‌گوید شمار دقیق گروگان‌ها را نمی‌داند اما «کمتر از ۳۰ نفر» است. 
 
۲-کا‌ترین برن، دیگر بازرس پلیس ایالتی به خبرنگاران گفته است که مذاکره‌کنندگان پلیس با گروگان‌گیران در تماس هستند. به گفته او هنوز هیچ شاهدی بر اینکه کسی آسیب دیده باشد، وجود ندارد. 
 
۳-مأموران نیروی ویژه استرالیا وارد بخش تجاری و اداری شهر شده‌اند و پلیس شهر نیز از شهروندان خواسته است تا جایی که ممکن است از نزدیک شدن به منطقه دوری کنند. 
 
۴- رسانه‌های استرالیا و همین‌ طور سی‌ان‌ان گزارش داده‌اند که فرد گروگان‌گیر از طریق گروگان‌ها با چند رسانه تماس گرفته و تقاضای دو چیز کرده است: پرچم گروه تکفیری ـ تروریستی (داعش) و تماس تلفنی با نخست‌وزیر استرالیا.
 
۵- تونی ابوت، نخست‌وزیر استرالیا در دومین سخنرانی خود بعد از گروگان‌گیری از این اتفاق ابراز تأسف کرد و گفت: تکان‌دهنده و تأسف‌بار است که افراد بی‌گناه توسط فرد مسلحی که ادعا می‌کند، انگیزه‌های سیاسی دارد، گروگان گرفته شوند. در همین حال باید بگویم پلیس و سایر نهاد‌ها در این موقعیت بسیار حرفه‌ای عمل کرده‌اند.
 
حادثه گروگان‌گیری در سیدنی استرالیا
 
۶-عامل گروگان‌گیری در حال جابجایی گروگان‌ها درون کافه است و آن‌ها را مجبور کرده که روبه‌روی پنجره بایستند و پرچم داعش را به دست بگیرند.
 
حادثه گروگان‌گیری در سیدنی استرالیا
 
۷- کنسولگر لبنان در سیدنی اعلام کرد، تا الان نمی‌توان گفت، برخی از گروگان‌ها لبنانی هستند، بیشتر لبنانی‌ها در استرالیا در شرق سیدنی و دور از این کافه هستند. 
 
حادثه گروگان‌گیری در سیدنی استرالیا
۸- پلیس «نیو ساوث ولز» اعلام کرد که مأموران پلیس به مذاکره با گروگان‌گیر‌ها ادامه می‌دهند و تأکید کرد، از ارائه اطلاعات بیشتر در این زمینه معذور است.
حادثه گروگان‌گیری در سیدنی استرالیا
 
۹-همزمان با گروگان‌گیری در میدان مارتین، پلیس فدرال استرالیا می‌گوید، دو نفر را به ظن ارتباط با «عملیات تروریستی» بازداشت کرده است. ای‌اف‌پی (پلیس فدرال استرالیا) می‌گوید، یکی از این افراد در ارتباط با تحقیقات در مورد انجام عملیات تروریستی در استرالیا و نیز فراهم کردن امکان اعزام شهروندان آن کشور به سوریه‌ بازداشت شده است. وب‌سایت «استریلین» می‌گوید، این فرد در حال خروج از یک نمازخانه‌ دستگیر شده است. گزارش شده که مرد دیگری نیز در بازداشت است.

برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

 با وجود انتقادات فراوان مطرح از طرح «حمايت از آمران به معروف و ناهيان از منكر»، مجلس یک سوم از بیست و چهار ماده این طرح را تاکنون به تصویب رسانده است. در کنار مخالفت‌های نماینده دولت نسبت به اصرار نمایندگان بر تصویب مسائلی که مخالف شرع یا قانون اساسی دانسته شده، نمایندگانی حامی طرح با تصویب ماده‌ای از این طرح به اختیارات قانونی رهبر انقلاب مصرح در اصل 110 قانون اساسی نیز تعرض کرده‌اند!

تعرض مجلسیان به اختیارات مصرح رهبری در قانون اساسی!با وجود انتقادات فراوان مطرح از طرح «حمايت از آمران به معروف و ناهيان از منكر»، مجلس یک سوم از بیست و چهار ماده این طرح را تاکنون به تصویب رسانده است. در کنار مخالفت‌های نماینده دولت نسبت به اصرار نمایندگان بر تصویب مسائلی که مخالف شرع یا قانون اساسی دانسته شده، نمایندگانی حامی طرح با تصویب ماده‌ای از این طرح به اختیارات قانونی رهبر انقلاب مصرح در اصل 110 قانون اساسی نیز تعرض کرده‌اند!

به گزارش «تابناک»، در جریان ادامه بررسی این طرح در مجلس شورای اسلامی، در جلسه روز چهارشنبه نمایندگان مجلس با 111 رای موافق، 24 رای مخالف و هشت رای ممتنع از مجموع 195 نماینده حاضر در مجلس به ماده 7 طرح حمایت از آمران به معروف رای دادند که بر اساس آن «مجازات اشخاصي كه مبادرت به اعمال مجرمانه نسبت به آمر به معروف و ناهي از منكر نمايند، قابل تعويق، تخفيف و يا تعليق نيست.»

این در حالی است که بر اساس بند یازدهم از اصل 110 قانون اساسی، «عفو یا تخفیف‏ مجازات‏ محکومین‏ در حدود موازین‏ اسلامی‏ پس‏ از پیشنهاد رئیس‏ قوه‏ قضائیه‏» از جمله «وظایف‏ و اختیارات‏ رهبر» است.

بر اساس همین بند از اصل 110 قانون اساسی، رهبر انقلاب معمولا به مناسبت اعیاد مختلف، پس از پیشنهاد رئیس قوه قضائیه، با عفو یا تخفیف مجازات فهرستی از محکومان دادگاه‌های مختلف موافقت می‌کنند و به نظر می‌رسد که مصوبه مجلس در قالب ماده هفتم طرح مورد اشاره که بدون مخالفت خاصی در صحن به تصویب رسید، با اختیارات رهبر انقلاب مطابق قانون اساسی تعارض داشته باشد.

 

به نظر می‌رسد ریشه ایراداتی از این دست، اصرار برخی از نمایندگان مجلس بر تصویب هر چه سریعتر طرح در مجلس فارغ از مشکلات قانونی آن است. مرتضی آقاتهرانی دبیر کل جبهه پایداری که به نظر می‌رسد چهره اصلی این حرکت باشد، روز چهارشنبه در صحن مجلس، پس از طرح استدلال‌های جدی قانونی در مخالفت با ماده هشتم این قانون، وقتی که پیشنهاد بررسی بیشتر و بهتر این طرح در کمیسیون‌ مطرح شد، نشان داد که تصویب فوری طرح تا چه اندازه برای وی مهم است.

در حالی که پیش‌بینی می‌شود روند فعلی به طرح ایرادات قانونی بیشتر بر مصوبه مجلس از سوی شورای نگهبان و به درازا کشیدن بیشتر تصویب و تائید نهایی طرح منجر شود، آقاتهرانی روز گذشته از نمایندگان خواست که به‌هیچ‌وجه اجازه بازگشت طرح به کمیسیون را ندهند.

مطابق ماده هشتم این قانون، «در صورتی که امربه‌معروف و نهی‌از‌منکر مستلزم اقدام‌جمعی یا انجام تجمع باشد با درخواست حداقل سه‌نماینده از متقاضیان ستاد امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر موضوع ماده 21 این قانون در اسرع وقت و حداکثر ظرف سه‌روز نسبت به تقاضای موضوع این ماده اتخاذ تصمیم می‌نماید.». دولت تصویب این ماده را مغایر وظایف وزارت کشور و سبب بروز هرج و مرج می‌داند زیرا ستاد امر به معروف که به هیچ جا پاسخگو نخواهد بود، اختیار گرفتن تصمیم در باره تجمعاتی از این دست را به دست خواهد گرفت.

با وجود این مخالفت‌ها، نوبت به رای‌گیری درباره حذف ماده هشت رسید و پیش از آغاز رای‌گیری، محمدرضا باهنر که ریاست جلسه را برعهده داشت، اعلام کرد که این ماده با تفکیک قوا مغایرت دارد و ایجاد مشکل خواهد کرد. اما در نهایت باز هم اکثریت نمایندگان مجلس نهم با حذف این ماده مخالفت کردند تا اصل آن در جلسه روز یکشنبه به رای گذاشته شود.

پیش از شروع بررسی جزئیات این طرح در مجلس شورای اسلامی، احمد آریایی‌نژاد از جمله حامیان این طرح در گفت و گو با تابناک پذیرفت که «هنوز چیزی مشخص نیست و این یک هندوانه سربسته است، هم اکنون کلیات تصویب شده و من هیچ دفاعی از جزئیات ندارم و باید جزئیات تک تک بررسی شود.» ولی به نظر می‌رسد که بررسی جزئیات این طرح در مجلس نیز تاثیر چندانی بر کاهش مشکلات قانونی آن نداشته است.


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

 در حالی آمریکا اعلام کرده تلاش دارد با استفاده از جنگنده های خود مواضع گروه تروریستی داعش را در عراق و سوریه بمباران کند، کامیون های حامل کمک های ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی به سمت مناطقی می روند که تحت کنترل داعش قرار داشته و بدین ترتیب، در عمل این گروه را در توسعه اقدامات تروریستی خود یاری می رسانند.

در حالی آمریکا اعلام کرده تلاش دارد با استفاده از جنگنده های خود مواضع گروه تروریستی داعش را در عراق و سوریه بمباران کند، کامیون های حامل کمک های ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی به سمت مناطقی می روند که تحت کنترل داعش قرار داشته و بدین ترتیب، در عمل این گروه را در توسعه اقدامات تروریستی خود یاری می رسانند.

 
به گزارش «تابناک» به نقل از «دیلی بیست»، کامیون های حامل کمک غرب که قرار است به دست آوارگان سوری برسد (شامل غذا و اقلام دارویی) به طور فزاینده ای در اختیار تروریست های داعش قرار می گیرد. این کمک ها از سوی موسسه توسعه بین المللی آمریکا، نهادهای اروپایی و سازمان ملل تهیه شده و به سوریه ارسال می شود.
 
در حال حاضر، این موضوع که آیا روند افتادن کمک های مذکور به دست داعش ادامه خواهد یافت یا خیر، به موضوع بحث جدی مقامات آمریکایی و اروپایی تبدیل شده است. این مقامات از سویی نسبت به این ماجرا ابراز نگرانی کرده و از سوی دیگر، می گویند قطع این کمک ها نیز می تواند سبب ضربه خوردن آوارگان و همچنین یاری رساندن به اهداف تبلیغاتی داعش شود.
 
مسئله دیگر در این رابطه، این است که کامیون های حامل این کمک ها، باید برای وارد شدن به مناطق شرقی سوریه که پایگاه های داعش در رقه و دیرالزور در آن قرار دارد، باید به داعش باج بدهند و همین امر، به منبع درآمدی جدیدی نیز برای تروریست ها تبدیل شده است. 
 
یکی از مسئولین ارسال کمک ها که وظیفه هماهنگی های مربوط را بر عهده دارد، در این زمینه می گوید: «محموله ها باید از سوی داعش مورد تأیید قرار گیرند و باید به آن ها باج هم داده شود. رشوه ای که داعش آن را هزینه نقل و انتقال معرفی می کند». این رشوه ها از سوی سازمان های خارجی یا محلی که وظیفه تقسیم کمک ها را بر عهده دارند و یا از سوی شرکت های ترکیه ای و سوری که در این زمینه قرارداد بسته اند به داعش پرداخت می شود.
 
این در حالی است که بر نحوه انتقال و توزیع کمک ها نیز نظارت دقیق وجود ندارد و نگرانی این است که داعش بخشی از آن ها را تصاحب کرده و به منظور پیشبرد اهداف خود در میان مردم توزیع کند. جنبه حداقلی ماجرا این است که داعش دیگر برای توزیع آذوقه میان مردم مناطق تحت کنترل خود و به دست آوردن دل آن ها، نیازی به پرداخت هزینه ندارد و می تواند منابع مالی خود را برای استفاده در مصارف جنگی حفظ کند. 
 
یکی از تفاوت های مهم موجود میان داعش و گروه های تروریستی قبلی این است که داعشی ها مایلند مناطق تحت کنترل خود را به عنوان منطقه ای به خوبی سازمان دهی شده و غنی از لحاظ منابع مالی تصویر کنند. در مطلبی که در جدیدترین شماره نشریه الکترونیکی داعش با عنوان «دابق» منتشر شده، آمده است: «سربازان الله یک روستا، شهرک یا شهر را آزاد نمی کنند که بدون توجه به نیازهای ساکنین، آن را به حال خود رها کنند». 
 
افزون بر این، در یک مورد که در منطقه دیرالزور نگرانی هایی درباره شیوع فلج اطفال پیش آمد، داعش به مأموران بین المللی واکسیناسیون اجازه داد که وارد منطقه شده و مردم را واکسینه کنند. جاناتان شانزر، عضو موسسه دفاع از دموکراسی ها در آمریکا می گوید: «من نگرانم که ما در حال حمایت از دولت موردنظر داعش باشیم. در این مسیر، ما از طریق تأمین نیازهای اساسی مردم محلی، داعش را به رسمیت می شناسیم...».
 
به هر حال، مجموعه این موارد حاکی از آن است که داعش سعی دارد با اتخاذ یک رویکرد زیرکانه، از سویی خود را در مناطق تحت کنترل به عنوان تأمین کننده نیازهای اساسی مردم جلوه داده و از این موضوع به نفع اهداف تبلیغاتی خود بهره برداری کند و از سوی دیگر، منابع مالی جدیدی را برای توسعه فعالیت های تروریستی خود به دست بیاورد. همین امر غربی ها را در چالشی قرار داده که خروج از آن نیز دشوار می نماید.

برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

مطمئنا در زندگی روزمره بسیار پیش می آید که در مورد دیگران قضاوت می کنید. شاید با قطعیت بتوان گفت همه افراد از منصب قضاوت وحشت دارند اما نسبت به این موضوع بی توجه هستند که روزانه بیش از هزاران بار بر این جایگاه می نشینند.

 

گاهی بعضی از افراد در زندگی شان مدام در حال قضاوت کردن هستند، شاید بتوان گفت بدون این موضوع روزشان شب نمی شود، اما نکته مهم این است که این افراد قضاوت هایشان را به افراد دیگر انتقال می دهند و دیگران را متقاعد می سازند که صد در صد نظرشان درست است. گاهی پیش می آید این افراد دیگران را به پیروی از خود تشویق می کنند.

 

ورود به حریم خصوصی ممنوع!

نباید قضاوت در مورد افراد به شما اجازه دهد، وارد حریم خصوصی شان شوید.در واقع افراد با دیدگاه های مختلف کنار یکدیگر زندگی می کنند و شاید شما با منش و رفتار آنها مشکل داشته باشید. مطمئنا اگر نظرتان را با خود فرد درمیان بگذارید، مشکل به سرعت حل می شود، اما نکته مهم این است که این امر را انجام نمی دهید و یک شهر را خبر می کنید.

 

خود را تخریب نکنید

یکی از موارد جالب این است که گاهی شما حتی درباره ظاهر فرد قضاوت می کنید و گاهی این امر به تمسخر کشیده می شود. شاید شما فکر کنید فرد با جسارتی هستید و غافلید از این موضوع که شما در حال تخریب خود هستید.

 

به پیامدهای کارتان بیاندیشید

وقتی قضاوت می کنید به پیامدهای بعد از آن نمی اندیشید. در واقع این طور می توان گفت هیچکس در جایگاه فرد دیگری نیست، اتفاقاتی که در مورد افراد مختلف رخ می دهد متفاوت است.

 

 

حرف های طرف مقابل را بشنوید

گاهی شما حتی اجازه حرف زدن به فرد مقابل را نمی دهید و نمی گذارید او سخن بگوید. لازم است اگر می خواهید در مورد شخصی و موضوعی به نتیجه برسید،حرف های طرف مقابلتان را بشنوید.

 

مسئله را تحلیل کنید

اگر می خواهید کسی را مورد قضاوت قرار دهید نگذارید سوالات بی پاسخی در ذهن تان بماند. سعی کنید اگر قرار است در مورد شخصی یا کاری قضاوت کنید مسئله را تحلیل کنید. مهم این است که شما استراتژی خاصی را در مورد تصمیم گیری درباره افراد داشته باشید.

 

اولین برخورد

قضاوت درباره شخصی که دفعه اول او را ملاقات کرده اید، قطعا نادرست است و این امر نیاز به زمان دارد. نکته حائز اهمیت این است که افراد در برخورد اول رفتارهای متفاوتی نشان می دهند.گاهی هم پیش می آید شما قبل از اینکه کسی را از نزدیک ببینید و ساعاتی را با او سپری کنید، در مورد او قضاوت کنید.

گاهی شما حتی اجازه حرف زدن به فرد مقابل را نمی دهید و نمی گذارید او سخن بگوید. لازم است اگر می خواهید در مورد شخصی و موضوعی به نتیجه برسید،حرف های طرف مقابلتان را بشنوید

خوب قضاوت کنید

خوب یا بد قضاوت،قضاوت است اما زمانی که فردی را مورد قضاوت مطلوب قرار می دهید، در واقع به نوعی نظر افراد مختلف را نسبت به طرف مقابل مثبت می کند. این امر کمک می کند تا تصمیم گیری های بهتری صورت گیرد.

 

مشورت کنید

قبل از اینکه قضاوت کنید، جنبه های مثبت و منفی موضوع را بسنجید. استقبال از اولین تصمیمی که از ذهن تان می گذرد بهترین گزینه نیست. شما می توانید با افرادی که قضاوت هایشان را قبول دارید، مشورت کنید. در واقع اگر فکر می کنید ممکن است در این راه خطا کنید، بهترین راه استفاده از تجربیات دیگران است.

 

تفاوت های فرهنگی را ببینید

شاید قضاوت شما ناشی از تفاوت های فرهنگی و شرایط های مختلف است. به نوعی می توان گفت دو فرد از یک خانواده دیدگاه یکسان ندارند، حال آنکه در محیط های دوستانه و خانوادگی تضاد دیدگاه وجود دارد. این نکته را از یاد نبرید همه افراد ابزارهای قضاوت را دارند اما اغلب نمی توانند در تصمیم گیری ها مهارت لازم را نشان دهند.

 

 

شایعه نکنید قضاوت کنید

قضاوت گاهی به کوچه شایعه سرک می کشد و زندگی سایر افراد را هدف قرار می دهد. این امر می تواند زندگی اطرافیان را نابود سازد. اینکه در جمع خانواده و دوستان شما را به عنوان یک قاضی خوب قبول کنند در واقع نشان دهنده مهارت شما در تصمیم گیری ها است. در واقع شما به عنوان فردی از خانواده انتخاب می شوید که به قول معروف یک طرفه به قاضی نمی روید. همچنین در تصمیم گیری آینده نگر هستید و با تبعات آن آشنا هستید.

قضاوت کردن


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

توجه مطبوعات بین‌المللی به انتشار اخبار مربوط به همکاری‌های ایران و روسیه در حوزه انرژی، ادعای تلاش ایران جهت یافتن گزینه‌ای جانشین برای نخست‌وزیری عراق، عزم ترکیه برای افزایش حجم تجارت دوجانبه با ایران و تأکید ایران و ونزوئلا بر ضرورت گسترش همکاری‌های همه‌جانبه، از جمله مهم‌ترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

توجه مطبوعات بین‌المللی به انتشار اخبار مربوط به همکاری‌های ایران و روسیه در حوزه انرژی، ادعای تلاش ایران جهت یافتن گزینه‌ای جانشین برای نخست‌وزیری عراق، عزم ترکیه برای افزایش حجم تجارت دوجانبه با ایران و تأکید ایران و ونزوئلا بر ضرورت گسترش همکاری‌های همه‌جانبه، از جمله مهم‌ترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است. 

 

به گزارش «تابناک»، موضوع همکاری‌های ایران و روسیه در حوزه صادرات نفت، از جمله موضوعاتی است که امروز مورد توجه شمار بسیاری از مطبوعات و رسانه‌ها قرار گرفته است. در این زمینه، خبرگزاری «رویترز» به ابهامات موجود در روند این همکاری‌ها پرداخته و ‌‌اشاره می‌کند، روز گذشته، الکساندر نوواک، وزیر انرژی روسیه پس از دیدار با بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران، نخست اعلام کرد که دو طرف یادداشت تفاهمی ‌به منظور همکاری در حوزه‌های گوناگون، از جمله حوزه نفت به امضا رسانده‌اند که بر پایه آن، روسیه در زمینه صادرات نفت به ایران کمک خواهد کرد.

اما تنها چند دقیقه بعد، وزارت انرژی روسیه بیانیه خود در این زمینه را پس گرفت و اعلام کرد امروز (چهارشنبه) ‌بیانیه جدیدی منتشر خواهد شد.

با این حال، انتشار‌‌ همان اخبار اولیه در این زمینه سبب شده شماری از منابع خبری و تحلیلی، در جست‌و‌جو‌ جزئیات و اهداف همکاری ایران و روسیه در حوزه مذکور برآیند.

سایت شبکه خبری «بلومبرگ» ضمن انتشار مطلبی درباره این موضوع می‌نویسد، روسیه و ایران با قرارداد نفت در برابر کالای خود، سیاست خارجی آمریکا را به چالش کشیده‌اند. این سایت بنا بر بیانیه اولیه وزارت انرژی روسیه می‌نویسد، تهران و مسکو قراردادی امضا کرده‌اند که می‌تواند روسیه را به بزرگ‌ترین خریدار نفت ایران تبدیل کند.

بلومبرگ اشاره می‌کند، این کار در حالی صورت می‌گیرد که غرب فشارهای خود بر روسیه بر سر ماجرای اوکراین را افزایش داده است.

اما در میان دیگر مطالب، از روز گذشته تاکنون برخی مطبوعات مطالبی ‌درباره تغییر رویکرد ایران در قبال عراق و تلاش در راستای یافتن جانشینی برای نخست وزیر این کشور منتشر کرده‌اند.

روزنامه «حریت» ترکیه از این جمله است که می‌نویسد، یک مقام ارشد ایرانی ـ که نخواسته نامش فاش شود ـ به ‌رویترز گفته ایران در حال تلاش برای همکاری با گروه‌های ‌عراقی به منظور یافتن جانشینی برای نوری مالکی، نخست وزیر کنونی این کشور است؛ اما در حال حاضر گزینه‌های مناسب چندانی بدین منظور وجود ندارد.

این مقام نا‌شناس گفته، ایران به این نتیجه رسیده که مالکی دیگر نمی‌تواند وحدت و یکپارچگی عراق را حفظ کند.
 
در مطلبی درباره روابط ایران و ترکیه، سایت خبری «البوابه» به تلاش آنکارا برای افزایش حجم تجارت خود با ایران پرداخته و با توجه به روابط و همکاری‌های ترکیه با رژیم اسرائیل، از بازی همزمان این کشور با ایران و اسرائیل سخن گفته است.

این سایت به نقل از وزیر اقتصاد ترکیه می‌نویسد، این کشور می‌خواهد حجم تجارت خود با ایران را در سال ۲۰۱۵ به ۳۵ میلیارد دلار افزایش دهد. به گفته وی، ایران و ترکیه از پتانسیل بالایی برای افزایش تجارت دوجانبه برخوردارند. البوابه اشاره می‌کند که روابط تجاری دو کشور هم اکنون نیز در حال افزایش بوده و در سال ۲۰۱۳ نیز نسبت به سال ۲۰۱۲ شاهد افزایش چشمگیر بوده است.

در پایان در یک مطلب اقتصادی دیگر، خبرگزاری «ترند» از گسترش همکاری‌های اقتصادی ایران و ونزوئلا خبر داده و اشاره می‌کند، محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران روز گذشته با وزیر خارجه ونزوئلا دیدار داشته و در این دیدار، دو طرف خواستار افزایش همکاری‌ها در حوزه اقتصاد شده‌اند.

در این دیدار، همچنین نعمت‌زاده ضمن تأکید بر تعهد ایران به افزایش همکاری‌های اقتصادی و صنعتی با ونزوئلا، به ضرورت ارتقای همکاری همه‌‌جانبه با این کشور، به ویژه در حوزه‌های انرژی، کشاورزی، مسکن و زیرساخت‌ها اشاره نموده است. وزیر خارجه ونزوئلا نیز متقابلاً بر ضرورت گسترش همکاری‌های همه جانبه تأکید کرده است.


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری

شورای رقابت باید دستور عمل صادر می‌کرد، نه اینکه خود ورود کند و مورد به مورد قیمت اعلام کند، برای تجدید نظر هم کارگروهی تشکیل ‌و چند جلسه‌ای برگزار شد، ولی تعطیلی مجلس کار را عقب انداخت، البته این‌ها خودشان در شورا جلساتی داشته‌اند و باید دید پس از تعطیلات کاهشی در قیمت‌ها داشته‌اند یا نه؟

همین چند وقت پیش بود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعتراض‌های شدیدی به قیمت‌گذاری از سوی شورای رقابت برای خودرو‌های تولید داخل داشتند‌ و کار تا جایی پیش رفت که شورای رقابت، ‌تلویحی پذیرفت که در قیمت خودرو‌ها بازنگری کند.

اما گویا با آغاز تعطیلات تابستانی نمایندگان، ‌پیگیری این موضوع نیز تعطیل شده ‌و ‌دیگر نه نماینده‌ای به این موضوع گیر می‌دهد و نه شورای رقابت، دوست دارد‌ در این باره سخی به میان آید. خودرو‌ساز‌ها نیز از فضای موجود بهره‌برداری کرده و با باز کردن سایت‌های فروش و فروش محصولات خود، بی‌سرو صدا سعی در تثبیت قیمت‌ها دارند.

به گزارش «تابناک»، ‌تازه‌ترین رویدادهای‌ ‌مربوط به حوزه خودرو و قیمت‌های آن، مربوط به روز گذشته است که معاون راهبردی رئیس جمهور با حضور در صدا و سیما درباره آن اظهار‌نظر کرد‌ و ‌کاملا علنی اعلام داشت که بهای خودرو از دست دولت خارج شده و تنها کاری که دولت می‌تواند انجام دهد، این است که تعرفه خودرو را کاهش دهد. حال چه میزان از این اظهارات تهدید است و چه مقدار از آن تصمیم دولت، موضوعی است که هنوز شفاف از سوی کسی ‌‌ عنوان نشده است.

محمد باقر نوبخت در برنامه پایش روز گذشته، با تأکید بر اینکه نگاه دولت این است که از هیچ افزایش قیمتی استقبال نکند، گفت: ما نیز انتظارمان این است که مردم از خودرو‌ با کیفیت استفاده کنند. ‌در خارج، دولت دستگاهی با اختیاراتی که دارد نسبت به افزایش قیمت اقدام می‌کند، در اینجا دولت نمی‌تواند دخالت کند. شرکت‌های خودروسازی دولتی نیستند؛ بنابراین، دولت در قیمت‌گذاری خودرو‌ها نقش ندارد و شورای رقابت سازو‌کارهای تعیین قیمت‌ها را بیان می‌کند.

وی به اعلام نظر دولت به شورای رقابت اشاره و تصریح کرد: انتظار داشتیم شورای رقابت واقعیت‌های اقتصادی را در نظر بگیرد و نسبت به افزایش آن اقدام نکند. ما نظرمان را در این رابطه گفتیم.

نوبخت ادامه داد: اما کاری که می‌توانستیم بکنیم، این بود که این‌ها توجیه نکنند با این دلایل مجبوریم قیمت‌ها را بالا ببریم. به همین دلیل به خودروساز‌ها ارز ارزان دادیم تا توجیه اقتصادی کمتری برای افزایش بهای خودرو داشته باشند.

معاون رئیس جمهور ضمن اشاره به اینکه خودروساز‌ها با اجازه دولت قیمت خودرو را افزایش ندادند، تصریح کرد: نگاه و سیاست دولت را بسیار صادقانه گفتیم. سیاست دولت بر افزایش هیچ کالایی به ویژه خودرو نیست. هنوز خود من به عنوان یک ایرانی، به گمانم‌ می‌شود خودرو با کیفیت بهتر و قیمت ارزان‌تر توزیع شود. خودروساز‌ها بدانند ما دست را خیلی برای واردات باز نگذاشتیم که البته اگر نیاز باشد، این کار را می‌کنیم.

اما محمد‌رضا فولاد‌گر، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در این باره ‌‌گفت: مسائل پیرامون ‌خودرو‌ حل شدنی نیست. ما در کمیسیون بحث‌های زیادی در این خصوص انجام دادیم و سرانجام قرار شد، شورای رقابت در قیمت‌ها بازنگری کند، در کمیسیون اصل ۴۴ نیز بحث‌های در این خصوص انجام گرفته است.

وی گفت: ساختار فعلی، نه دولتی و نه خصوصی یا به عبارتی هم دولتی و هم خصوصی، باعث می‌شود در جایی که لازم است این شرکت‌ها خصوصی باشند و در جایی که لازم نیست، دولتی باشند؛ بنابرا‌ین، باید اصلاح ساختار در این باره صورت گیرد.

وی گفت: شورای رقابت باید دستور عمل صادر می‌کرد، نه اینکه خود ورود کند و مورد به مورد قیمت اعلام کند، برای تجدید نظر هم کارگروهی تشکیل ‌و چند جلسه‌ای برگزار شد، ولی تعطیلی مجلس کار را عقب انداخت، البته این‌ها خودشان در شورا جلساتی داشته‌اند و باید دید پس از تعطیلات کاهشی در قیمت‌ها داشته‌اند یا نه؟

این نماینده گفت: فعلا که خودرو‌ساز‌ها با همین قیمت‌های اعلام شده فروش خود را انجام می‌دهند و محصولات خود را‌ نقد و اقساط‌ عرضه می‌کنند تا بتوانند قیمت‌ها را تثبیت کنند. ما قبول داریم که قیمت تمام شده گران است، ولی چند مورد است که نباید نادیده گرفته شوند؛

نخست اینکه سال پایه ‌باید به توافق برسی و بر اساس آن قیمت افزایش پیدا کند.

‌دوم آنکه قرار نیست، همه هزینه‌های قیمت تمام شده از مردم گرفته شود، بخشی از این مبالغ باید با بهره‌وری جبران شود.

وی درباره سخنان ‌نوبخت نیز گفت: دولت اختیار کاهش قیمت‌ها را دارد و می‌تواند تعرفه‌ها را کاهش دهد و می‌توانست بسیار زود‌تر از این‌ها این کار را انجام دهد. سه سال پیش کمیسیون ماده یک این اختیار را به دولت داد‌ و دولت هر زمان بخواهد، می‌تواند تعرفه‌ها را کاهش دهد.


برچسب‌ها:
تاریخ : برچسب:,
نویسنده : امیر حسین امیری
لشکر طیبه پاکستان در حال آموزش تندروهایی است که برای جنگیدن در عراق، نخست در پاکستان آموزش می‌بینند. زیربنای همکاری داعش و لشکر طیبه با آموزش نیروهای داعش به وسیله لشکر طیبه ریخته شده ‌و در ماه‌های آتی دو طرف برنامه همکاری خود را نهایی خواهند کرد. رسانه‌های هندی از تهدید بزرگ ناشی از آموزش تروریست‌های تکفیری برای این کشور و کشورهای همسایه خبر می‌دهند، زیرا لشکر طیبه پاکستان در حال آموزش تندروهایی است که برای جنگیدن در عراق، نخست در پاکستان آموزش می‌بینند. به گزارش «تابناک»، به نقل از ری‌دیف از رسانه‌های پرمخاطب هند، علاوه بر حدود دو هزار تن از شهروندان چچن و نیجریه ـ که بر پایه یک گزارش سازمان ملل اکنون در صفوف نیروهای تکفیری در عراق و سوریه مشغول جنگ هستند‌ ـ خبر‌ها حاکی از این است که حدود هشتصد تبعه هند نیز به دنبال پیوستن به داعش هستند. بنا بر این گزارش، تروریست‌های اهل چچن و نیجریه در اردوگاه‌های لشکر طیبه آموزش می‌بینند و این می‌تواند تهدیدی برای هند باشد. مقامات سازمان‌های اطلاعاتی هند نسبت به نزدیکی لشکر طیبه و گروه داعش و تبعات آن هشدار می‌دهند. این موضوع با توجه به افزایش علاقه لشکر طیبه برای آموزش شهروندان هند نگران‌کننده‌تر خواهد بود، زیرا در گذشته لشکر طیبه به دنبال یافتن نیروهایی مناسب برای حملاتی در هند بوده است. لشکر طیبه در گذشته بیش از اینکه به دنبال نقش‌آفرینی خود در چنین حملاتی باشد، کنترل بر آن‌ها را در نظر داشته است. بنا به گفته اطلاعاتی هند، حافظ سعید، امیرگروه جماعت الدعوه که مغز متفکر حملات ۲۶ دسامبر مومبای هند است، توانایی جمع‌آوری نیرو در پاکستان و هند برای اهداف خود را دارد. پیش‌بینی می‌شود که روابط گروه داعش و لشکر طیبه در آینده تقویت شود. رهبر لشکر طیبه احتمالا برای تحکیم روابط داعش و طالبان نیز تلاش خواهد کرد. خروج نیروهای غربی از افغانستان در سال آینده بر اهمیت چنین روابطی خواهد افزود. منابع اطلاعاتی هندی مدعی هستند که زیربنای همکاری داعش و لشکر طیبه با آموزش نیروهای داعش به وسیله لشکر طیبه ریخته شده ‌و در ماه‌های آتی دو طرف برنامه همکاری خود را نهایی خواهند کرد. لشکر طیبه که در دهه ۱۹۹۰ در افغانستان به وسیله افرادی مانند عبدالله عزام و حافظ سعید تشکیل شده است، در منطقه کشمیر تحت کنترل پاکستان اردوگاه‌های آموزشی دارد و در سال‌های گذشته، روابط نزدیکی با طالبان در افغانستان و نیروهای وابسته به القاعده داشته است. شروع عملیات در بیرون از پاکستان و افغانستان در سال‌های گذشته نشان داده که این گروه، در مسیری مشابه حرکت القاعده به دنبال برنامه‌هایی در سطح بین‌المللی خواهد بود. لشکر طیبه از جمله گروه‌های حاضر در شبکه گروه‌های شبه‌نظامی مرتبط با هم در منطقه شرقی ایران است که گاهی با گروه‌های تروریستی فعال در شهرهای مرزی ایران نیز همکاری می‌کنند.
برچسب‌ها:
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 20 صفحه بعد
آخرین مطالب